Actualitate

Vacanțe și concedii 2021. Lista țărilor în care românii vaccinați pot merge să se relaxeze

Tot mai multe țări europene se pregătesc de vacanțe și concedii în 2021, fiind dispuse să primească turiști vaccinați pentru relansarea economiei.

 

 


Până în acest moment, 12 țări din Uniunea Europeană au anunțat că primesc turiști vaccinați din alte state fără să se aplice măsura de carantinare. Românii vaccinați care vor să plece în vacanțe o pot face în Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda, țări care nu au restricții pentru cei vaccinați. În plus, Franța și Austria au anunțat și ele că în curând vor accepta turiști vaccinați.
 

Românii care pleacă în țările menționate mai sus au nevoie de certificatul de vaccinare și nimic mai mult. Italia se gândește și ea să lanseze un green pass pentru cei vaccinați, dar momentan nu sunt cunoscute toate condițiile.


În continuare, românii pot călătorii în Malta, Spania, Elveția, Suedia și Portugalia, dar toate impun condiția unui test PCR Covid-19 negativ în ultimele 48 de ore. 

Vacanțe și concedii 2021. Probleme pentru cei care vin din zone galbene sau roșii

În multe state situația este încă una critică din punct de vedere al infectărilor, iar acest lucru obligă autoritățile române să ia măsuri dure.


Românii care vin dintr-o țară aflată pe lista roșie au nevoie de un test COVID-19 negativ și vor intra în carantină 10 zile.

Cei care vin dintr-o țară aflată pe lista galbenă trebuie și ei să dețină un test negativ COVID-19, dar nu vor mai sta în carantină.


Românii care se întorc din țări aflate pe lista verde, adică o țară care nu se află pe lista galbenă sau roșie, nu vor avea nicio restricție.

Românii din S.U.A. și Marea Britanie nu pot ajunge în România

Comisia Europeană a recomandat tuturor statelor să nu primească locuitori din afara UE dacă nu au un motiv esențial pentru vizita lor. Astfel, românii care vin din Asia, Statele Unite ale Americii, Israel sau Marea Britanie vor întâmpina probleme la intrarea în țară.


Vacanțele și concediile din 2021 vor fi stabilite de cei mai mulți români în funcție de restricțiile din alte țări. Autoritățile actualizează constant lista țărilor în care poate călători fără restricții, dar este limpede că persoanele vaccinate vor avea un avantaj în momentul în care vor să plece din țară pentru concediu 2021.

Cele mai exotice destinații alese în ultimele luni au fost Zanzibar, Kenya sau Egypt de românii cu bani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter