Actualitate

FOTO. Elev la o școală din Cluj-Napoca, bătut de romii din Cojocna în timp ce mergea la ore

Un elev din Cluj-Napoca a fost bătut de romii din Cojocna în timp ce se deplasa spre școală.

 

 


Un copil din Cojocna care se deplasa miercuri dimineața la școală a fost zgâriat și lovit de mai mulți copii de etnie romă într-un autobuz pe ruta Cojocna-Cluj-Napoca. Conform unor informații oferite de sora minorului, el ar fi fost agresat înainte de stația din cartierul Mărăști.

„Azi dimineață cu autobuzul de la ore 6:45 care pleacă din Cojocna spre Cluj-Napoca, fratele meu a stat în picioare și persoanele care se aflau pe scaunele de lângă el l-au lovit și zgâriat pentru că nu i-au făcut loc să coboare în stația de la sensul giratoriu din Mărăști. Chiar așa am ajuns? Nimeni nu poate face nimic împotriva romilor din Cojocna? Nu au lege?  Ei au întotdeauna acoperire?  Nu putem să mai lăsăm copiii nicăieri din cauza lor. Câte dovezi trebuie să mai adunăm ca să fie luate măsuri? E nevoie să vedem un om sau un copil nenorocit de acești romi periculoși pentru a se lua măsuri?”, a declarat pentru Monitorul de Cluj sora victimei.


Problema romilor care vin zilnic în Cluj-Napoca este una veche și greu de controlat de către autoritățile locale.

Poliția locală poate doar să aplice amenzi și nimic mai mult. În fiecare dimineață, fie cu trenul, fie cu autobuzul, romii iau cu asalt Cluj-Napoca și se plimbă nestingheriți  în toate zonele importante. Unii aleg să cerșească, în timp ce alții caută în publele pentru un trai mai bun. Din păcate, unii ajung să fie și agresivi.


Familia copilului a anunțat că va depune plângere penală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter