Actualitate

Reguli anti-COVID pe litoralul românesc. Ce măsuri trebuie să respecte românii?

Măsurile anti-COVID de igienă și distanțare trebuie respectate și pe litoralul românesc. Numărul oamenilor de pe plajă va fi restricționat, iar turiștii vor putea face sport doar în spații special amenajate.

 

 


Turiștii care vor să meargă pe litoralul românesc în această vară trebuie să respecte regulile anti-COVID impuse de autorități. Păstrarea distanței de doi metri între persoane este obligatorie pe plajă, iar administratorii plajelor trebuie să se asigure că toate regulile de igienă și ditanțare sunt repectate, potrivit unui ordin comun publicat în Monitorul Oficial.

 


Măsurile anti-COVID sunt multiple, de la restricționarea accesului pe plajă, până la asigurarea accesului prin puncta de intrare. De asemenea, rezervarea utilizării plajei pe anumite perioade de timp se face prin intermediul unui sistem de rezervare online sau telefonic şi/sau adoptarea de ore strategice de funcţionare sau criterii de închidere flexible.

Distanțarea de oi metri trebuie menținută oriunde, și pe plajă, dar și în vestiare, singura excepție o vor face persoanele care fac parte din aceeași familie.


Turiștii pot face sport doar în spații special amenajate

.Scaunele sau şezlongurile trbeuie folosite individual, fără ca ele să fie împărţite între persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii.

Acestea trebuie să fie curăţate şi dezinfectate cu produse biocide avizate, iar toaletele de pe plajă trebuie să aibă săpun, dezinfectant cu cel puţin 60% alcool, prosoape de hârtie şi coşuri de gunoi fără atingere. Suprafeţele atinse frecvent trebuie curăţate şi dezinfectate.


„Nu sunt permise activităţi sportive sau de agrement decât în spaţii special amenajate cu acest scop, cu limitarea numărului de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii”, se mai arată în ordin.

De asemenea, restaurantele și hotelurile de pe litoral trebuie să respecte măsurile anti-COVID de distnțare și de igienă. Acestea nu vor funcționa la capacitatea lor maximă, numrăul clienților iind restricționat. Restaurantele vor funcționa în intervalul 05:00-24:00.


CITEȘTE ȘI:

Se deschid CLUBURILE de mâine, doar pentru cei VACCINAȚI! Festivaluri și concerte, cu peste 1.000 de participanți

 

abonare newsletter