Actualitate

Lucrările la autostrada Cluj-Sibiu stagnează. Pe unele porțiuni nu e turnat NICI PRIMUL strat de asfalt

Autostrada Cluj-Sibiu ar trebui să fie deschisă până la sfârșitul anului 2021, însă există încă unele porțiuni pe care nu e turnat nici măcar primul strat de asfalt.

 

 


Se preconizează că, până la sfârșitul anului 2021 va fi permisă circulația pe autostradă între Sibiu şi Cluj Napoca. Acest lucru va fi posibil odată cu deschiderea lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda. 

Afirmațiile în legătură cu situaţia lotului de autostradă, ce va avea o lungime de 25 de kilometri, situată între Alba Iulia Nord şi Teiuş, au fost transmise de responsabilii din transporturi.


Nici măcar primul strat de asfalt

Totuși, sâmbătă, 29 mai, a fost publicat un video pe youtube, realizat cu ajutorul unei drone, aparținând unui utilizator pe nume Radu Ignat. Din cadrele surprinse se poate vedea însă că pe cel mai lung tronson de autostradă în execuţie din România mai sunt lucrări la terasamente şi pasaje, dar şi părți ale drumului pe care nu s-a turnat nici măcar primul strat de asfalt din cele trei necesare.

Potrivit Economedia, capacitatea de a produce cantitatea zilnică de material pentru asfaltare rămâne principala problemă pe şantier. Stadiul fizic al proiectului autostrăzii dintre Sibiu și Cluj este de 85%, cel financiar fiind de 75%.

abonare newsletter