Actualitate

Un taximetrist a furat startul la circulația pe benzile de autobuz. Un clujean a surprins momentul

Un taximetrist a fost observat azi pe interzis, pe banda destinată exclusiv autobuzelor.

 

 


Un taximentrist a intrat azi pe interzis, după un autobuz, pe banda destinată doar autobuzelor. Un clujean a surprins momentul.

Mașina se îndrepta spre Regionala CFR, venind din direcția străzii Memorandumului. Fără nici o reținere, taximetristul se deplasa pe banda destinată exclusiv autobuzelor.


 

Posibilă urmare a protestului ATT

Evenimentul ar putea fi o urmare a protestului ce a avut loc marți, 25 mai, unde membrii asociației Taxi Transilvania (ATT) din Cluj-Napoca au ieșit pe străzile orașului, indignați că nu pot circula pe benzile special dedicate autobuzelor.


Potrivit legii, este specificat faptul că taxiurile pot circula pe benzile speciale, fără a perturba traficul. Însă un singur bulevard din Cluj-Napoca, mai exact bulevardul Titulescu permite acest lucru taximetriștilor, conform reprezentanților asociației.

Mesajul taximetriștilor

„Asociația Taxi Transilvania (ATT) inițiază această acțiune, pentru a semnala lipsa de aplicativitate a articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căreia «Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora, care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege specială și de strictă interpretare în Cluj Napoca, taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!.»


Prin această acțiune solicităm ca legea 38/2003 să fie aplicată, circulația taxi-urilor pe aceste benzi fără să fie condiționată de prezența clientului în mașina de taxi, iar instituțiile abilitate, atât Primăria Cluj-Napoca, cât și poliția locală să se alinieze legii. Totodată semnalăm Poliția Locală că toate procesele verbale întocmite de dânșii au fost pierdute în instanță, respectiv câștigate de taximetriști, iar continuarea sancționării taximetriștilor pe pistele destinate transportului public în comun reprezintă un abuz în formă continuată, având în vedere că există precedent, iar procesele verbale au fost anulate în instanță”, au anunțat reprezentanții asociației de taxiuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter