Actualitate

RECORD. Aproape 18.000 de clujeni, vaccinați la centrul drive-thru în DOAR o lună

La doar o lună de la deschiderea centrului de vaccinare drive-thru din Cluj-Napoca, numărul celor imunizați se apropie de 18.000.

 

 


Numărul persoanelor vaccinate la centrul drive-thru amenajat la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca se apropie de 18.000. Startul la imunizare a fost dat în 26 aprilie, clujenii „înghesuindu-se” să se vaccineze încă din prima zi.

 


Astfel, autoritățile locale clujene transmit că până astăzi, un număr de 17.669 de persoane s-au vaccinat la centrul drive-thru din Cluj-Napoca, doar în ultimele 24 de ore fiind imunizați 900 de clujeni. Prin urmare, mâine, când se împlinește o lună de la deschiderea centrului, numărul celor imunizați ar putea trece de 18.000.

Centrul drive-thru, funcțional zilnic

În cadrul centrului drive-thru, clujenii sunt vaccinați direct din mașină cu serul Pfizer BioNTech, fără programare, fiind nevoie doar de completarea chestionarului de triaj. De asemenea, centrul funcționează 7 zile din 7, de la ora 08:00 la 20:00.


„Acest centru va oferi maximă accesibilitate la vaccin, nucleul județean de vaccinare oferind oportunitatea tuturor de a se vaccina și de a facilita accesul la oricine dorește vaccinarea, prin câțiva pași simpli dar benefici pentru comunitate. Prin vaccinarea în masă vom putea scăpa cât mai repede de măsurile restrictive și ne vom putea relua activitățile normale de zi cu zi.

Mecanismul va fi foarte ușor, din mașină se va scoate brațul pe geam și se va face vaccinarea, urmând ca să se mai staționeze încă 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul, și pentru a se elibera adeverința de vaccinare. Tot acest proces va fi conform legislației în vigoare, în ceea ce privește procesul de vaccinare”, declarau cei din cadrul Prefecturii, acum o lună, la deschiderea centrului drive-thru.


Clujul, fruntaș la vaccinare

Tot atunci, primarul Emil Boc preciza că județul Cluj „este pe primul loc în România la vaccinare”, iar „asta arată un grad înalt de responsabilitate civică”, la finalul lunii trecute, peste 40% din populația municipiului fiind vaccinată. Până în prezent, la nivelul județului, au fost administrate în total, peste 400.000 de doze de vaccin anti-COVID.

CITEȘTE ȘI:


Ministrul de Interne despre centrele drive thru: „Un semnal încurajator”

abonare newsletter