Actualitate

FOTO. Casă din Aghireșu, lăudată de arhitectul-șef al Clujului: „Arhitectură rurală de calitate”

Claudiu Salanță, arhitectul-șef al județului Cluj, a lăudat o casă din comuna Aghireșu, afirmând că „se poate arhitectură rurală de calitate”.

 

 


O casă din localitatea Inucu, comuna Aghireșu a fost lăudată de arhitectul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, ca fiind o „arhitectură rurală de calitate”. Claudiu Salanță a spus că „arhitectura unei case este menită să organizeze functional și estetic spațiul construit”.

 


„Se poate și arhitectură rurală de calitate!

Creaţia arhitecturală este menită să organizeze funcţional şi estetic spaţiul construit, având obligaţia de a-l insera armonios în mediul înconjurător, în respectul peisajelor naturale şi al patrimoniului imobiliar.


Locuință în localitatea Inucu, comuna Aghireșu, județul Cluj. Felicitări autorilor și la cât mai multe proiecte reușite!”, a scris pe Facebook, arhitectul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță.

Casa din Mărișel, dată drept exemplu de „așa da”

Nu este prima casă care este lăudată de arhitectul-șef al județului Cluj. El a mai lăudat o casă din Mărișel, felicitând oamenilor care au reușit să creeze acea arhitectură.


„Se poate și arhitectură rurală de calitate! «Creaţia arhitecturală este menită să organizeze funcţional şi estetic spaţiul construit, având obligaţia de a-l insera armonios în mediul înconjurător, în respectul peisajelor naturale şi al patrimoniului imobiliar.» Locuință în localitatea Marișel, județul Cluj. Felicitări domnilor colegi și la cât mai multe proiecte reușite!”, a transmis acesta.

Consiliul Județean Cluj vrea să prevină haosul urbanistic.

Consiliul Județean dorește să prevină haosul urbanistic din comunele din județ și transpune grafic reglementările din Planurile Urbanistice Generale.


Forul administrativ județean a lansat, în decembrie 2020 un anunț de achiziție publică privind servicii de elaborare a unor regulamente ilustrate de urbanism aferente Planurilor Urbanistice General (PUG) pentru 18 comune din județul Cluj. Practic, Consiliul Județean (CJ) Cluj dorește să contracteze o firmă care să elaboreze transpuneri grafice ale reglementărilor din PUG-uri.

Cum ar putea scăpa Clujul de casele urâte?

Conform caietului de sarcini, ofertanții vor include în oferta tehnică trei propuneri de ilustrare schematică a reglementărilor urbanistice care să asigure achizitorul de buna înțelegere a cerințelor serviciilor. Aceste propuneri vor trata trei unități teritoriale de referinţă (UTR) distincte și vor evidenția caracteristicile principale ale regulamentului de urbanism.

De asemenea, ofertantul va asigura prestarea serviciilor de ilustrare schematică a reglementărilor urbanistice, avizate de CJ Cluj, pentru fiecare UTR în parte, respectiv pentru fiecare PUG – 18 la număr. Scopul ilustrării este de a asigura o mai bună înțelegere și aplicare a prevederilor regulamentelor.

Ilustrările explică grafic regulile de amplasare, dimensionare și configurare volumetrică a clădirilor și amenajărilor în raport cu parcelele aferente. Ilustrațiile 2D și 3D se vor referi la tipurile de contrucții și amenajări reglementate în regulementul local de urbanism și care pot fi asociate unor tipologii (locuințe de diferite tipuri, spații publice caracteristice).

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Casă din Mărișel, dată exemplu de arhitectul județului. Salanță: „Se poate și arhitectură rurală de calitate!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter