Actualitate

Taximetriștii clujeni ies la PROTEST! Ei vor să circule pe benzile special dedicate autobuzelor

Taximetriștii clujeni ies pe străzile Clujului pentru a protesta față de dreptul de a circula pe benzile special dedicate autobuzelor, un drept ,care după spusele lor, nu le este acordat.

 

 


Taximetriștii din Asociația Taxi Transilvania (ATT) din Cluj-Napoca ies la un protest pe străzile orașului pentru ca să poată circula pe benziile special dedicate autobuzelor. Protestul va avea loc marți, pe data de 25 mai, începând cu ora 10:00, iar mașinile vor porni de la Calea Mânăștur, în direcția Primăriei Cluj-Napoca.

 


Taximetriștii clujeni vor să aibă dreptul de a circula pe benziile autobuzelor, potrivit unei legi în care se specifică faptul că taxiurile pot circula pe benzile speciale, fără a perturba traficul.

Un singur bulevard din Cluj-Napoca, mai exact bulevardul Titulescu permite acest lucru taximetriștilor, subliniează reprezentanții asociației.


„Asociația Taxi Transilvania (ATT) inițiază această acțiune, pentru a semnala lipsa de aplicativitate a articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căreia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora, care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege specială și de strictă interpretare în Cluj Napoca, taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!.”

La momentul prezent în Cluj-Napoca, pe un singur bulevard din oraș, mai exact pe bulevardul Titulescu este prezentă o tăbliță unde scrie că este permisă tranzitarea taxiurilor cu client. Pe restul străzilor sunt prezente indicatoare cu accesul interzis, cu excepția autobuzelor și bicicletelor.


Prin această acțiune solicităm ca legea 38/2003 să fie aplicată, circulația taxi-urilor pe aceste benzi fără să fie condiționată de prezența clientului în mașina de taxi, iar instituțiile abilitate, atât Primăria Cluj-Napoca, cât și poliția locală să se alinieze legii. Totodată semnalăm Poliția Locală că toate procesele verbale întocmite de dânșii au fost pierdute în instanță, respectiv câștigate de taximetriști, iar continuarea sancționării taximetriștilor pe pistele destinate transportului public în comun reprezintă un abuz în formă continuată, având în vedere că există precedent, iar procesele verbale au fost anulate în instanță”, au anunțat reprezentanții asociației de taxiuri.

 

abonare newsletter