Actualitate

Directorul UNTOLD: „Care e diferența între pelerinajul religios de azi și un festival?”

Edy Chereji, director al festivalurilor Untold și Neversea, a afirmat în contextul organizării de azi a pelerinajului de Rusaliile Catolice, la care au participat mii de oameni, că autoritățile tratează cu „dublă măsură” cele două tipuri de evenimente, deși condițiile de desfășurare sunt aproximativ aceleași.

 

 


„Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul și nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dubla măsură cu care ne tratează autoritățile. Care e diferența, ca organizare, între pelerinajul de azi și un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuși, o diferență! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre absolut toți participanții să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală”, a scris Edy Chereji, pe rețelele de socializare.

 


El a subliniat că autoritățile ar trebui să permită organizarea unor eventimente precum Untold ori Neversea „măcar începând cu luna august”, având în vedere că la pelerinajul care a avut loc azi în Harghita au fost prezenți mii de oameni.

„Toată lumea are dreptul la normalitate”, spune directorul Untold

„Nu e revoltător pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme și soluții, plătim taxe și impozite, să fim restricționați pe motiv ca încă nu este sigur să organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar în același timp să stăm și să ne uităm la imagini cu zeci de mii de oameni, participând la un pelerinaj?  


Toată lumea are dreptul la normalitate! Și vă garantez că nu suntem două tabere. Sunt mulți tineri care merg la biserică, precum și la concerte. Dacă sunt responsabili, se vaccinează, se testează, de ce îi legați la un ochi și le astupați o ureche?”, a adăugat directorul Untold.

Cîțu spune că Untold ar putea avea loc doar după 1 august

Cele expuse de Edy Chereji vin după ce săptămâna aceasta, prim-ministrul Florin Cîţu a spus că este posibilă organizarea unor evenimente, chiar şi concerte, înainte de 1 august, dar a precizat că desfăşurarea unor festivaluri mari precum Untold sau Nerversea poate fi luată în calcul ulterior acestei date. 


„Noi vorbeam de acele festivaluri după 1 august. Deci toată discuţia pe care am avut-o de fiecare dată cu organizatorii a fost că vom avea aceste festivaluri după 1 august. În acest moment vorbim de tipuri de concerte, ce se poate face până la 1 august şi acestea sunt condiţiile pe care le-am luat în calcul până la 1 august. După 1 august sper să discutăm de alte evenimente. (...) Eu am spus din primul moment, şi când am discutat la Cluj şi când am discutat pe litoral şi erau acolo reprezentanţii celor de la Untold, că putem să vorbim de evenimente mari - şi Nervesea şi Untold - după 1 august”, a declarat, luni, Florin Cîțu. 

Astfel, șansele ca festivalul Untold să mai fie organizat în acest an la Cluj rămân mici, Edy Chereji declarând în urmă cu o săptămână că normele pe care trebuie să le respecte organizatorii de festivaluri sunt imposibil de implementat și au făcut ca șansele ca acestea să aibă loc să fie extrem de reduse.


CITEȘTE ȘI:

Electric Castle se amână pentru anul 2022! Organizatori: „Autoritățile nu ne-au oferit un scenariu real”

Ultimele Stiri
abonare newsletter