Actualitate

Șanse extrem de mici ca Untold să mai aibă loc. Directorul festivalului: „Normele sunt imposibil de aplicat”

Organizatorii Untold și Neversea sunt de părere că șansele ca cele două festivaluri să aibă loc sunt foarte mici. Normele impuse de Guvern sunt imposibil de aplicat, spune directorul Untold, Edy Chereji.

 

 


Edy Chereji, directorul festivalurilor Untold și Neversea, a vorbit la Antena 3 despre situația în care au fost puși organizatorii de evenimente de modul în care au fost reglementate festivalurile. 

 


Normele pe care trebuie să le respecte organizatorii de festivaluri sunt imposibil de implementat, susține directorul Untold. Acestea au făcut ca șansele ca Untold și Neversea să aibă loc să fie extrem de mici. 

Organizarea festivalurilor ar trebui să se facă luând în calcul rata incidenței și rata vaccinării anti-COVID-19. 


„În primul rând faptul că după luni de zile după ce noi am fost invitați în grupul de lucru și am făcut propuneri concrete despre cum se pot relua evenimentele, am primit o serie de norme care nu prea au legătură cu ceea ce am propus noi și cu normalitatea. O să vă dau și câteva exemple: în primul rând relansarea activității noastre depinde de incidența cazurilor și de campania de vaccinare, două lucruri pe care nu le controlăm. Activitatea noastră este culcată de aceste două aspecte. Apoi există o serie de norme care sunt cu totul și cu totul imposibil de implementat la un eveniment”, a explicat Edy Chereji

Distanțare de doi metri la Untold, imposibilă

Pe lângă respectarea ratei de incidență și a celei de vaccinare anti-COVID-19, organizatorii trebuie să aplice niște măsuri nepotrivite unui festival. Distanțarea de doi metri pentru fiecare participant se numără printre norme. Edy Chereji pune la îndoială intențiile autorităților, care la început ținteau redeschiderea sectorului cultural.


„Spre exemplu, o distanțare de doi metri pentru fiecare participant. O altă chestiune care ne surprinde e că, în luna august, un eveniment trebuie să nu depășească o zi. E un lucru cunoscut că festivalurile se desfășoară pe mai multe zile. Sunt un amalgan de evenimente individuale, dar care, sigur, se desfășoară sub egida aceluiași eveniment. În aceste condiții ne punem problema dacă autoritățile și-au dorit o reluare și o relaxare a sectorului cultural pentru că din punctul nostru de vedere, aceste norme, în acest moment, nu fac decât să compromită următoarele luni din punct de vedere al evenimentelor. Totuși, sperăm ca domnul Cîțu, premierul României, care spunea acum câteva săptămâni că se va implica și că își dorește o relansare a sectorului cultural, va face acest lucru și va interveni astfel încât aceste norme să fie rediscutate, reanalizate ca noi să avem predictibilitate”, adaugă directorul Untold. 

Riscul de a investi bani și timp în zadar pentru organizarea unui festival a devenit extrem de ridicat. 


„Repet, în aceste condiții în care noi trebuie să ne organizăm, dar să depindem de rata de incidență sau de succesul campaniei de vaccinare, noi nu avem cum să ne asumăm un risc de a pregăti un eveniment la care lucrezi luni de zile, invești bani în el și apoi în momentul în care ar trebui să deschizi porțile pentru public să riști să fii stopat din cauza unor indicatori care, așa cum spuneam, nu pot fi controlați de către noi cei care facem evenimente”, a punctat Edy Chereji.  

CITEȘTE ȘI:

Oficial. Lista tuturor restricțiilor care dispar din 15 mai în România

 

VIDEO. Martin Garrix, starul de la UNTOLD a lansat imnul EURO 2020

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter