Actualitate

VIDEO. Cum a fost la concertul de operă de la Cluj-Napoca? Toți participanții au purtat mască. Boc: „Un real succes, o reușită artistică de excepție”

Sâmbătă seara a avut loc la Cluj-Napoca primul concert-test organizat în municipiu, de la începerea pandemiei: premiera „Faust” la Opera Națională Română Cluj-Napoca. La eveniment au participat câteva sute de oameni, aceștia purtând mască pe toată durata spectacolului, după ce regulile au fost modificate pe ultima sută de metri. Emil Boc a fost prezent la spectacol.

 

 


Sâmbătă, 15 mai, de la ora 19.00 a avut loc premiera „Faust” de Charles Gounod la Opera Națională Română Cluj-Napoca. Toți participanții au purtat mască de protecție, la concert având acces persoanele vaccinate complet, dar și cele care au făcut dovada unui rezultat negativ al testului pentru depistarea COVID-19 ori cele care au dezvoltat anticorpi. Au fost prezenți în sală peste 200 de oameni, la eveniment participând și primarul Emil Boc.


 

Inițial, conform regulilor anunțate de autorități, la concertul de operă ar fi trebuit să participe doar persoanelor vaccinate cu ambele doze de ser, iar purtarea măștii de protecție era opțională. Ulterior însă, Opera din Cluj-Napoca a anunțat că regulile privind accesul participanților au fost modificate, precizând de asemenea, că masca de protecție este obligatorie pe toată durata spectacolului.


Accesul, permis și persoanelor nevaccinate, dar cu un test negativ

„Conform Ordinului publicat ieri în Monitorul Oficial cu numărul 3.028/686 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării evenimentelor în siguranță sanitară în domeniul culturii - document oficial emis aseară – pentru evenimentul-premieră FAUST de Charles Gounod, prezentat pe scena noastră în această seară, regulile privind participanții au fost modificate și permit participarea la spectacol, după cum urmează:

- Publicului vaccinat cu schema completă, cu o perioadă de 10 zile de la data încheierii schemei;
- Persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
- Publicului care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore.
- Publicului care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test rapid antigen nu mai vechi de 24 ore.


Purtarea măștii de protecție pe toată durata acestui eveniment este obligatorie”, au anunțat, sâmbătă, reprezentanții Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Conform primarului Emil Boc, până vineri, au fost vândute aproape 200 de bilete la concertul de operă din Cluj-Napoca.


Boc: „Drumul spre normalitate trece prin vaccinare”

„După mai bine de un an, din nou în sala de spectacole la Faust - Spectacol de operă, proiect pilot cu public vaccinat, imunizat. Felicitări Operei Naționale Române Cluj-Napoca pentru realizarea acestui spectacol și mulțumiri speciale tuturor spectatorilor pentru interesul și curajul de a participa la un asemenea eveniment. Drumul spre normalitate trece prin vaccinare!

Ce dor le-a fost deopotrivă, artiștilor și publicului, de asemenea momente, după mai bine de un an de zile de spectacole fără public. Un real succes, o reușită artistică de excepție”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, la finalul evenimentului.

Edilul clujean a postat pe rețelele de socializare câteva imagini video de la finalul concertului de operă, în acestea putând fi observat faptul că măsura anunțată pe ultima sută de metri, privind obligativitatea purtării măștii de protecție, a fost respectată de cei prezenți la evenimentul-pilot.

CITEȘTE ȘI

Au fost anunțate condițiile pentru participarea la concertul de operă de la Cluj! Purtarea măștii NU este obligatorie și intră DOAR cei vaccinați

Ultimele Stiri
abonare newsletter