Actualitate

FĂRĂ mască la locul de muncă? Decizia, luată de la 1 iunie

De la 1 iunie se va decide dacă masca de protecție va mai fi obligatorie la locul de muncă, în spațiile închise. Se va lua în calcul renunțarea la purtarea măștii doar în cazurile în care toate persoanele sunt vaccinate, a anunțat premierul Florin Cîțu.

 

 


Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă seara că o decizie în privinţa purtării sau nu a măştii la locul de muncă, acolo unde sunt doar persoane vaccinate, va fi luată de la 1 iunie.

 


„Încă nu este o decizie clară. După 1 iunie vom lua această decizie. Este în ordinul ministrului Sănătăţii. Cred că este o decizie luată înainte de a analiza foarte bine. De la 1 iunie stabilim acest lucru. Deocamdată, cu mască la locul de muncă, la interior. După 1 iunie vorbim de alte modificări", a spus Cîţu, sâmbătă seara, prezent la spectacolul-pilot „Dineu cu proşti” de la Teatrul Naţional Bucureşti.

Prim-ministrul a mai precizat că tot de la 1 iunie, Guvernul va modifica actele normative necesare pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor culturale.


Vaccinarea rămâne condiția principală

„Vom modifica actele normative necesare, pentru a crea cadrul legal necesar ca să putem să mergem în acea etapă. În acest moment, noi am prezentat în decizia CNSU următoarele etape, ca să fie foarte clar pentru români la ce să se aştepte”, a explicat Cîţu.

Întrebat dacă toţi românii vor avea acces la spectacole după 1 iunie, premierul a spus: „Pentru toţi românii... depinde, dacă sunt vaccinaţi sau nu. Aţi văzut că fiecare eveniment, în interior sau în exterior, are anumite criterii (referitoare n.r.) la număr de persoane la interior, dacă persoanele sunt vaccinate, dacă organizatorii îşi asumă că persoanele sunt vaccinate, atunci vorbim de alt număr de persoane”, a spus premierul.


CITEȘTE ȘI

Boc, despre concertul-test de la Cluj: „Masca va fi opțională. Doar persoanele vaccinate vor participa

Ultimele Stiri
abonare newsletter