Actualitate

OFICIAL! Masca NU MAI E OBLIGATORIE în exterior din 15 mai! Se elimină restricțiile de circulație noaptea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că din acest weekend masca nu va mai fi obligatorie în aer liber. Restricțiile pe timp de noapte vor fi ridicate.

 

 


Românii scapă de masca de protecție pe stradă și carantina de noapte din 15 mai, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis, după ședința de lucru cu premierul Florin Cîțu și mai mulți miniștri de la Palatul Cotroceni. 

 


Astfel, românii vor putea circula pe stradă toată noaptea, iar masca va fi purtată doar în unele locuri publice. Din 1 iunie se vor aplica alte măsuri care vor permite organizarea evenimentelor private cu număr limitat de persoane. În cazul în care toate persoanele sunt vaccinate anti-COVID-19, nu mai există o limită de participanți.

Măsuri din 15 mai: fără mască pe stradă, circulația permisă toată noaptea

- se elimină purtarea măștii în exterior, cu câteva excepții: piețe, târguri sau stații de transport public;
- Se elimină restricțiile de circulație noaptea și restricțiile de program ale magazinelor;
- Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din capacitate;
- În ceea ce privește școlile se păstrează în continuare scenariul galben, verde. Este de așteptat ca majoritatea școlilor să intre imediat în scenariul verde, față în față.


Măsuri de la 1 iunie: evenimente private cu persoane vaccinate

- Evenimentele private cu maxim 70 de persoane vor fi organizate în exterior și cu 50 de persoane în interior. Se renunță la limitarea numărului din interior, dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, la fel și la sălile de sport;
- Capacitatea de ocupare în hoteluri și în restaurante va crește.

Ultimele Stiri
abonare newsletter