Actualitate

Director Aeroport Cluj, despre certificatul verde: „Va simplifica multe lucruri. Timpul la aeroport va fi mai scurt”

Certificatul verde va avea un rol foarte important în fluidizarea călătoriilor, inclusiv pe Aeroportul Cluj. El ar putea fi operațional pe la sfârșitul lunii iulie.

 

 


David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a vorbit la o emisiune radio despre certificatul verde și beneficiile acestea.

 


Ciceo este de părere că certificatul va juca un rol foarte important pentru fluidizarea călătoriilor, iar faptul că Parlamentul European a adoptat legislația este un motiv de bucurie.

Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), certificatul verde ar putea fi operațional pe la sfârșitul lunii iulie.


Cum va funcționa certificatul verde pe Aeroportul Cluj?

Când certificatul va fi operațional pe Aeroportul Cluj, pasagerii vor trebui să scaneze un cod QR, pe care vor fi precizate următoarele date: dovada vaccinării și dacă pasagerul a făcut un test COVID-19 care a ieșit negativ. Totodată, certificatul va arăta dacă în ultimele 90 de zile pasagerul a avut COVID-19.

„Acest certificat va simplica foarte mult lucrurile. Când va fi scanat doar un cod timpul la aeroport se va scurta foarte mult. De asemenea, se va putea implementa la nivel național posibilitatea de a călători, în cazul celor vaccinați, fără test, care este destul de scump, dar și fără carantinare.


Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a făcut deja o recomandare pentru toate țările europene să accepte pasagerii vaccinați fără test și fără carantinare. Au mai făcut și o recomandare ca cei vaccinați să stea în aceeași încăpere, fără mască și fără distanțare socială”, a explicat David Ciceo.

CITEȘTE ȘI:


Cât a scăzut traficul de pe Aeroportul Cluj, fără Untold și Electric Castle?

 

Aeroportul Cluj a anunțat două noi zboruri! Capitala Portugaliei, surpriza pentru 2021

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter