Actualitate

Biletele pentru concertul de operă din Cluj-Napoca pot fi cumpărate DOAR online

Biletele pentru concertul test din Cluj-Napoca și cel din București pot fi achiziționate doar online. Vezi de unde îți poți cumpăra biletul.

 

 


Biletele pentru concertele-test din Cluj-Napoca și București pot fi achiziționate doar online, a specificat Ministerul Culturii. Evenimentele vor avea loc cu public, iar restricțiile vor fi cât mai relaxate. Ăentru o perioadă de 14 zile, oamenii vor fi monitorizați pentru a se vedea rezultatele testului.



„Momentan, în această etapă ce vizează evenimentele la interior, vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, urmând ca pe viitor, în funcţie de evoluţia epidemiologică, să se extindă către toţi iubitorii de artă”, precizează Ministerul Culturii într-un comunicat.


De unde poți cumpăra biletele?

Pentru „FAUST” de Charles Gounod, eveniment pilot organizat de Opera Naţională Română Cluj-Napoca, sâmbătă, 15 mai, începând cu ora 19,00, doritorii pot achiziţiona bilete online aici.


Pentru Gala Extraordinară „Libera Musica”, de la Opera Naţională Bucureşti, ce va avea loc vineri, începând cu ora 19,00, biletele pot fi cumpărate aici;

Spectacolul „Dineu cu proşti” de Francis Veber, ce va avea loc la data de 15 mai, începând cu ora 19,00, la Teatrul Naţional Bucureşti, biletele se pot cumpăra aici;

Participanţii trebuie să aibă în vedere că accesul se face pe bază de carte de identitate şi că, în urma participării la oricare din evenimentele pilot, va fi o monitorizare timp de 14 zile, mai informează ministerul.


Ce reguli trebuie respectate la concert?

-Evenimentul este deschis doar persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva virusului COVID-19​ și de la căror rapel a trecut o perioadă de cel puțin 10 zile​. Gradul de ocupare a sălii de spectacole va fi de aproximativ 70%, urmând ca pe viitor, în funcție de evoluția epidemiologică, să se extindă către toți iubitorii de artă.
-Accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza propriei cărți de identitate, scanată prin platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), de personalul abilitat al instituției, care certifică electronic schema completă de vaccinarea împotriva COVID-19 (ciclul complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate). Întregul personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este vaccinat cu schema completă de vaccinare sau testat cu test PCR cu mai puțin de 72 de ore înainte de eveniment.
-Spectatorii străini sau români vaccinați într-o altă țară vor prezenta o dovadă care atestă vaccinarea cu schema completă împotriva virusului COVID-19 emisă de autoritățile țării respective.
-Participanții la eveniment vor fi informați și își vor oferi acordul pentru prelucrarea datelor personale în scopul monitorizării ulterioare a evenimentului (nume și prenume; număr de telefon; adresă de e-mail; acordul scris privind luarea la cunoștință a tuturor obligațiilor de participare), fiind totodată de acord să colaboreze, la nevoie, cu instituțiile avizate ale statului.
-Biletul achiziționat de spectatori nevaccinați NU va asigura accesul acestora la evenimente. Totodată, contravaloarea biletelor achiziționate de aceștia NU va fi returnată.
-Intrarea publicului în sala Operei se va face gradual și clar direcționat pe 9 porți de acces, pentru a evita interacțiunile îndelungi ale participanților.
-Accesul publicului se va face cu cel puțin 1 oră înainte de spectacol. Ușile Operei se închid cu 15 minute înainte de începerea reprezentației.
-Participanții își asumă faptul că purtarea măștii NU este obligatorie în timpul spectacolului și că riscul de a contacta boala COVID-19 - deși redus semnificativ - se menține.
-Organizatorii NU se fac responsabili în cazul în care, în urma participării la eveniment, membri ai publicului vor fi confirmați cu boala COVID-19.

CITEȘTE ȘI:


Au fost anunțate condițiile pentru participarea la concertul de operă de la Cluj! Purtarea măștii NU este obligatorie și intră DOAR cei vaccinați

abonare newsletter