Actualitate

Europarlamentarul Daniel Buda: „Intrarea României în UE, o șansă uriașă pentru dezvoltare și modernizare”

Europarlamentarul și președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Europei, amintind importanța intrării României în UE. Acesta a precizat că țara noastră trebuie să continue să contribuie la dezvoltarea Uniunii Europene.

 

 


Europarlamentarul și președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a declarat cu ocazia zilei Europei, că această sărbătoare este „fără doar și poate”, cea mai importantă pentru români, după Ziua Națională a României. Acesta a insistat pe faptul că intrarea în UE a reprezentat pentru România o „șansă uriașă” pentru modernizare și dezvoltare și că este nevoie să contribuim în continuare la consolidarea Uniunii Europene.

 


„La mulți ani Europa, la mulți ani Uniunea Europeană! Fără doar și poate, Ziua Europei este după Ziua Națională a României cea mai importantă sărbătoare, pe care cu toții trebuie să o purtăm în sufletele și inimile noastre.

9 mai 1950 înseamnă 71 de ani de prosperitate, de creștere economică, de pace și stabilitate. În același timp, pentru România a însemnat o șansă uriașă pentru dezvoltare și modernizare. Trebuie sa fim conștienți de faptul că toate aceste lucruri nu reprezintă un dar de la Dumnezeu. Tocmai de aceea trebuie să contribuim mai departe, pas cu pas, la consolidarea Uniunii Europene, care înseamnă de fapt o viața mai bună pentru fiecare cetățean al UE”, a declarat Daniel Buda, duminică, pentru monitorulcj.ro.

Ziua Europei, sărbătorită în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Cu ocazia zilei de 9 mai, desemnată ca fiind Ziua Europei, la Cluj a avut loc o festivitate, în cadrul căreia au participat primarul Clujului, Prefectul de Cluj, dar și reprezentanți ai Bisericii. Tot în această zi, a fost celebrată și Independența de Stat a României.


Celebrarea a fost marcată printr-un eveniment care a avut loc duminică, 9 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, prilej cu care, primarul municipiului, Emil Boc, a ținut un discurs despre importanța acestei zile, insistând pe aceleași aspecte evocate și de eurodeputatul Daniel Buda.

„Europa a fost aproape în permanență în tensiune și confruntare. Asta până acum 77 de ani, de când, încetul cu încetul, am înlocuit războaiele și nesiguranța cu pacea și colaborarea. Să nu considerați totul ca pe un dar. Fără colaborare nu vom putea merge mai departe. Din acest motiv insist și pe educație și cultură, valori care duc la lipsa ignoranței și la o mai puțină probabilitate ca să avem parte de o Europă a confruntărilor. Împreună, avem șansa să ducem visul european la nivelul următor.” a declarat edilul clujean.


CITEȘTE ȘI

83 de miliarde de euro, la dispoziția României în următorii ani. Daniel Buda: „Acești bani vor veni doar dacă vom întocmi proiecte mature”

Ultimele Stiri
abonare newsletter