Actualitate

EXCLUSIV. Doi COPII sunt hackerii care au spart site-ul CJ CLUJ. Cum au reușit?

Hackerii care au spart site-ul Consiliului Județean din Cluj s-au dovedit a fi doi copii.

 

 


 

Site-ul Consiliului Județean a fost spart din nou joi, pentru a doua oară într-un singur an. Hackerii au cerut bani în monede bitcoin pentru decriptarea acestuia.


 

La doar 30 de minute de la deblocarea site-ului CJ Cluj joi, hackerii l-au blocat iar. Totul a fost realizat de doi copii.


Potrivit datelor monitorulcj.ro, identitatea celor doi a fost descoperită - e vorba despre doi copii. Hackerii și-au creat chiar și un site, numit Romania Hackers, unde aceștia promovează câștigul banilor prin hacking.  Sunt doi fondatori care se autointitulează Meowless și Casper.

Copiii au explicat și cum să facă bani prin hacking, lucru pe care îl fac de aproximativ 5-6 ani.


Într-un video, hackerii au vorbit despre realizarea unui giveaway pentru persoanele care își creează un cont pe site-ul lor. Iar câștigătorii ar avea șansa să „găsească un cont de pay pal cu bani pe el, care are balance, de pe care să poată sustragă banii”.

Videoclipul respectiv poate să fie urmărit aici:


Cei doi au publicat și baza de date a CJ Cluj pe internet: https://www.romaniahackers.com/threads/leak-consiliul-judetean-cluj-cjcluj-ro-database-leak.379/

UPDATE: La doar 10 minute de la publicarea articolului, comunitatea Romania-Hackers a amenințat că va sparge site-ul Monitorul de Cluj. VEZI GALERIA FOTO

UPDATE 2:

Într-un mesaj trimis pentru monitorulcj.ro, pe care îl redăm mai jos integral, unul dintre cei menționați în articol spune că doar „administrează“ acea „comunitate“ și nu ar avea nicio legătură cu spargerea site-ului Consiliului Județean Cluj.  „Nu sunt răspunzător de ce fac oamenii acolo“, ne-a scris cel care se prezintă Casper. Și ne-a amenințat că ne va da în judecată.

Citiți mai jos mesajul integral, mai puțin numărul de telefon de la care a fost trimis:

„Bună ziua, eu sunt acel “copil hacker“ cu numele Casper. În primul rând am 21 de ani, nu sunt copil. Cu ce s-a întâmplat nu am nicio legătură, asta după cum ați văzut, eu doar administrez acea comunitate, nu sunt răspunzător de ce fac oameni de acolo. Săptămâna viitoare o să vă dau în judecată pentru articolul ăla.”

Este cel puțin surprinzător mesajul, în condițiile în care comunitatea Romania Hackers se laudă cu infracțiuni în domeniul informatic.

CITEȘTE ȘI:

Site-ul Consiliului Județean Cluj A FOST SPART. Hackerii cer bani ca să îl deblocheze

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter