Actualitate

Expoziție despre scandalul Caritas, „alungată“ inexplicabil de pe bulevardul Eroilor. Pe cine deranjează subiectul?

Expoziția cu 40 ilustrații despre scandalul Caritas care trebuia să aibă loc joi seara pe Bulevardul Eroilor a fost „alungată inexplicabil” cu o zi înainte.

 

 


Expoziția trebuia să fie accesibilă clujenilor între 6-20 mai, la pavilionul amplasat pe Bulevardul Eroilor, dar a fost refuzată de Primărie cu o zi înainte.

 


Când expoziția a fost refuzată, organizatorii au primit sugestia de a găsi un alt loc pentru eveniment.

„În urma revizuirii materialului de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, permisiunea de a expune a fost refuzată ieri, cu o zi înainte de vernisaj, primind sugestia de a găsi o altă locație pentru expoziție. Nu comentăm această decizie, ne gândim doar la faptul că unele subiecte sunt încă incomode pentru a fi prezentate și dezbătute în spațiul public.


Fenomenul Caritas din anii ’90 a fost un eveniment cu un impact foarte mare asupra Clujului și a fost documentat în spectacolul de teatru Miracolul de la Cluj, produs în 2017, la spațiul Reactor. Ideea unei expoziții care să traseze cronologia unui eveniment de asemenea amploare a venit în sprijinul rememorării istoriei recente, folosind un filtru ludic, cel specific desenelor artistei Lucia Mărneanu. Textele care însoțesc desenele sunt atent documentate și au fost verificate la nivel de conținut științific de personalul avizat al Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei”, a transmis teatrul Reactor.

Artiștii au decis să se prezinte pe Bulevardul Eroilor în această seară, în ciuda refuzului primit de la Primăria Cluj-Napoca.


„În ciuda acestui refuz, am decis să ne vedem în continuare diseară, de la ora 19, la spațiul expozițional 10x10 de pe strada Eroilor, pentru a marca simbolic deschiderea expoziției. Vom oferi acolo o variantă online de vizitare a expoziției. Vă așteptăm! De asemenea, toate cele 40 de ilustrații ale Luciei vor fi disponibile pe Facebook începând de mâine”, a adăugat Reactor.

CITEȘTE ȘI:


26 de ani de la „moartea” fenomenului Caritas. Schema piramidală a îmbogățit mulți clujeni, dar alții au pierdut sume COLOSALE

 

Jocurile piramidale continuă să supraviețuiască și în Cluj. De ce nu am învățat nimic de la fenomenul Caritas?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter