Actualitate

Apelul disperat al unei clujence către premier: „Am amânat nunta UN AN. Vrem un răspuns clar la 1 iunie!”

O clujeancă a făcut un apel disperat la adresa premierului Florin Cîțu. Femeia vrea să știe dacă își va putea organiza nunta, amânată de un an, după 1 iunie, data „revenirii la normalitate”.


 

Bianca, o clujeancă ce și-a amânat nunta un an de zile, s-a săturat să mai aștepte și i-a scris un mesaj premierului Florin Cîțu.


 

Femeia așteaptă cu nerăbdare de un an să se căsătorească, dar restricțiile îi stau în cale. Ea consideră că organizarea evenimentelor private reprezintă un subiect foarte important pe care nimeni nu pune destulă presiune:


„Am scris o scrisoare către domnul premier Florin Cîțu, pe care am trimis-o pe adresa de email pm@gov.ro și pe pagina de facebook a dânsului. Subiectul scrisorii este organizarea evenimentelor private, în special nunți, începând cu 1 iunie 2021. Cred că este un subiect de interes despre care guvernul nu ne dă informații suplimentare, doar se țin ședințe fără niciun rezultat. Cu ajutorul dumneavoastră, cred că am putea obține un răspuns legat de situația nunților de la 1 iunie. Din păcate nu se face destulă presiune pe acest subiect.”, a declarat Bianca pentru monitorulcj.ro.

Clujeanca este de părere că odată ce nuntașii sunt vaccinați, au anticorpi sau au făcut teste rapide, astfel de evenimente private ar trebui să aibă loc.


Citește și: Când se dă startul sezonului de nunți în 2021? Organizatorii au anunțat condițiile

Scrisoarea pe care clujeanca i-a trimis-o premierului Florin Cîțu, primită de monitorulcj.ro:

„Bună ziua,


Știu că în situația dată guvernul are multe responsabilități și că probabil mesajul meu nu va fi luat în seamă, dar în disperare de cauză am ales să îmi încerc norocul. Aveam nunta programată anul trecut în iunie 2020, dar a trebuit să o amânăm din cauza pandemiei. Am ales să amânăm pe iunie 2021, cu speranța că nu este posibil ca într-un an situația să nu se îmbunătățească. Cât ne-am înșelat! Dacă alegeam să amânăm pe septembrie 2020, eram căsătoriti, deoarece s-au ținut nunți cu 100 de persoane la exterior, în condițiile în care nu existau nici teste rapide, nici vaccinuri. Până la 1 iunie 2021 se preconizează că vor fi 5 milioane de persoane vaccinate, dar evenimentele private se vor ține, conform propunerilor, în condiții mult mai stricte decât anul trecut, când nu era nicio perspectivă de vaccinare.

S-a propus ca persoanele care participă la nuntă sa fie vaccinate, testate cu test rapid sau să fi trecut prin boală în ultimele 90 de zile. Chiar dacă se iau aceste măsuri, participanții la nuntă trebuie să păstreze distanța de 1.5 metri, ceea ce probabil implică și faptul că nu se va putea dansa. Faptul că distanțarea socială este considerată necesară chiar dacă invitații sunt vaccinați sau testați, ridică semne grave de întrebare legate de eficiența vaccinului și a testării rapide, ceea ce înseamnă că imunizarea populației și ieșirea din pandemie nu este posibilă. Fac o paranteză pentru a întreba cum va fi populația stimulată să se vaccineze dacă cei care au ales calea responsabilă și s-au vaccinat nu au niciun beneficiu? Masca trebuie purtată în continuare chiar și la exterior, iar restricțiile de circulație sunt aceleași indiferent că ești vaccinat sau nu.


Orice persoană care a fost vreodată la o nuntă își dă seama că propunerea de a organiza nunți în care distanțarea socială se menține cu strictețe și nu se dansează este complet lipsită de logică. Doresc să menționez că trebuie luate în calcul și pierderile financiare care vor fi suportate de mirii care au investit sume mari în band-uri sau formații de muzică.

Vin la dumneavoastră cu rugămintea de a analiza în manieră realistă aceste propuneri, astfel încât să nu se ajungă la contradicții sau situații penibile. Dacă restricțiile vor fi inutil de stricte, majoritatea mirilor nu își vor ține nunțile nici anul acesta, iar unii vor ține fără a respecta restricțiile, cu speranța că nu vor fi prinși, cum au fost cazuri și anul trecut. Legat de absurditatea unor restricții, cred că merită menționata decizia legată de deschiderea sezonului estival de la 1 mai, unde conform legii în vigoare oamenii sunt obligați să poarte mască pe plajă și în mare. Aștept cu interes știrile legate de acest fenomen!

În situația în care multe județe au 0 locuri pe listele de așteptare la vaccin și o mare parte a populației crede că pandemia e o conspirație și că cei care ne vaccinăm suntem injectați cu cipuri 5G, cred că atingerea pragului de imunizare a 70% din populație este destul de improbabilă. Cu toată empatia de care sunt în stare față de populația mai puțin educată, vă întreb cât timp credeți că vom mai suferi cei responsabili pentru cei iresponsabili a căror mentalitate nu o putem schimba?

Cu o luna înainte de așa zisa revenire la normalitate, încă nu știm nimic concret despre ce restricții se vor ridica și în ce condiții vom putea (dacă se va putea) să organizăm nunta. Vă scriu în speranța că decizia legată de evenimentele private se va prioritiza, astfel încât să scăpăm de această incertitudine apăsătoare.”

Ultimele Stiri
abonare newsletter