Actualitate

Mii de clujeni au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. GALERIE FOTO

Mii de clujeni au participat la slujba de Înviere oficiată la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Credincioșii au primit Sfânta Lumină și au înconjurat Catedrala alături de alți preoți.

 

 


Mii de clujeni au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitopolitană din Cluj-Napoca. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de mai mulți preoţi şi diaconi, printre care slujitori ai Catedralei și părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu.

 


Clujenii au respectat măsurile impuse de autorități, fără a exista incidente. Oamenii au participat la slujbă și au primit Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. În cadrul acestuia a subliniat grija pe care o are Biserica față de cei plecați peste hotare, în contextul „Anului omagial al pastorației românilor din afara României”, totodată și-a exprimat dorința de a se întoarce acasă cei plecați peste hotare.


De asemenea, ierarhul a vorbit despre tema Scrisorii Pastorale din acest an, intitulată „Pământul nostru-i scump și sfânt, că el ni-e leagăn și mormânt!”, titlu inspirat din poezia „Noi vrem pământ” a poetului George Coșbuc. Astfel, ierarhul a subliniat importanța valorificării liturgice și culturale a mormintelor, în contextul „Anulului comemorativ al celor adormiți în Domnul”.

Pastorala la Praznicul Învierii Domnului urmează a fi citită în prima zi de Paști, la Catedrala Mitropolitană și în toate bisericile din cuprinsul Eparhiei.


Slujba s-a încheiat cu înconjurarea Catedralei de către Părintele Andrei, alături de preoți și credincioși, cu lumânări cu Sfânta Lumină, în timp ce cântau „Hristos a Înviat din morți”.

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului Hristos va continua în această dimineață, de la ora 10:00, cu Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.


CITEȘTE ȘI:

Paște 2021. Magazinele, închise în prima zi de Paște. Unde vei putea face cumpărături Duminică

abonare newsletter