Actualitate

Vreme SEVERĂ la Cluj! Ploi torențiale, fulger și grindină în noaptea de Înviere

Vremea va fi severă la Cluj în noaptea de Înviere și prima zi de Paște.

 

 


În județul Cluj vor fi ploi torențiale, fulgere și grindină, potrivit unei informări meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie.

 


Astfel, începând din 1 mai, ora 21 și până în 2 mai, ora 21 se vor defășura atât în Cluj, cât și în restul țării, fenomenele meteo menționate:

„În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30...35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45...65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie”, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter