Actualitate

Restricții ridicate în noaptea de Înviere. Oricine poate circula pe stradă toată noaptea, FĂRĂ declarație

Restricțiile anti-COVID-19 se relaxează în noaptea de Paștele Ortodox. Premierul Florin Cîțu a anunțat că „noaptea Paștelui va fi fără probleme” și nimeni nu va avea nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a se deplasa.

 

 


În noaptea de Înviere, desfășurată în Sâmbăta Mare, credincioșii, dar nu numai, vor putea circula toată noaptea pe străzi fără probleme. Restricțiile se relaxează de Paște 2021.

 


„Se propune ca în toate localitățile să se permită circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20:00-05:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase”, potrivit hotărârii de govern adoptată.

Premierul Florin Cîţu a declarat că noaptea de Înviere, de Paște 2021, va fi fără niciun fel de probleme, menţionând că nu se va interveni în modul de desfăşurare a slujbelor religioase, iar circulaţia va fi permisă fără declaraţie pe propria răspundere, dar trebuie respectate regulile privind purtarea măştii, distanţarea socială.


„Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte. Din punctul nostru de vedere, ne interesează doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanţarea socială şi dezinfectant. Vom fi doar să susţinem, dar modul în care se desfăşoară slujbele - nu intervenim asupra acelui mod. Deci, în acea noapte, din punctul nostru de vedere, este important să păstrăm aceste reguli. Am primit şi de la Patriarhia Română un set de recomandări, le luăm în calcul. Au fost acolo şi colegii mei şi eu cred că lucrurile sunt foarte clare şi cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme”, a afirmat Cîţu după şedinţa de guvern.

El a precizat că în noaptea de Înviere nu este nevoie de declaraţie pentru a circula, dar restaurantele şi toate celelalte localuri rămân închise.


„Pentru nimeni nu e nevoie de declaraţie. (...) În afară de circulaţie, totul este închis, restaurante. În ceea ce priveşte circulaţia, nu este nevoie de declaraţie. Este o noapte specială şi ar trebui să rămână aşa”, a mai spus Florin Cîţu.

CITEȘTE ȘI:


FĂRĂ RESTRICȚII în noaptea de Înviere și de 1 Mai pentru clujeni. Peste 1.000 de polițiști, prezenți la biserici și pe străzi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter