Actualitate

„Space in the city”, expoziția interactivă pentru pasionații de astronomie își prelungește șederea la Cluj. Va fi prezent un ROVER LUNAR adus de la NASA

Expoziția prin care îți poți testa abilitățile de astronaut, „Space in the city”, va rămâne la Cluj până în iunie, astfel încât toată lumea va avea timp să participe la aceasta. Vor fi prezente diferite obiecte unicate, printre care și un Rover lunar, adus direct de la NASA.

 

 


Asociația PROEXPO și Showtime Productions au adus în premieră în România un rover lunar. După un drum de aproximativ două luni, roverul lunar venit direct de la NASA ajunge în Cluj-Napoca, la „Space in the City”.

Unde poate fi găsită expoziția și ce conține?

Cu această ocazie, organizatorii prelungesc perioada de vizitare, așadar expoziția va fi deschisă până pe 13 iunie 2021, în Parcul Industrial TETAROM 1, Hala-H2. 


Experiența „Space In The City” este împărțită în 2 secțiuni: expoziția, ce include exponate unice, unde se află și roverul lunar, în premieră în România, și zona interactivă, de antrenament pentru astronauți. În cadrul acesteia este o colecție de simulatoare, printre care și simulatorul care permite vizitatorilor să testeze senzația unică de a păși pe Marte.

„Expoziția „Space in the City” atrage vizitatori de toate vârstele, pasionați de istoria călătoriilor în spațiu și de Univers. Am așteptat roverul lunar de la NASA timp de două luni, iar pentru că este o premieră pentru România, vrem să oferim vizitatorilor noștri șansa de a-l admira, alături de toate exponatele impresionante, fie originale, fie replici 1:1. Din acest motiv am decis să prelungim programul expoziției cu încă o lună. Ne bucurăm să vedem că și în contextul pandemiei, ne trec pragul nu doar copiii, ci și adulți și profesori, iar bucuria, entuziasmul și feedback-ul lor ne dau energia și entuziasmul de a face lucruri frumoase și de acum înainte”, a declarat Botond Istvandi, organizatorul expoziției.  


„Știți de ce nu putem avea un rover original în expoziție?  

Pentru că toate cele 3 originale au rămas pe Lună.” au mai explicat organizatorii.


Despre inițiativa expoziției „Space in the city”

„Space In The City” este o experiență creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center. 

Edițiile internaționale ale expozițiilor organizate de către US Space and Rocket Center în întreaga lume au reunit peste 3 milioane de vizitatori în Africa de Sud, Danemarca, Italia, Azerbaidjan, Israel, Cehia, Belgia, Ungaria, Polonia și Statele Unite ale Americii. 


Mai multe informații, bilete și programul special de sărbători

Accesul este permis vizitatorilor de toate vârstele, în baza unui bilet de intrare. În plus, luând în considerare cerințele școlilor, expoziția este deschisă în zilele de vineri special pentru grupurile de elevi. Mai multe detalii se pot găsi accesând link-ul http://www.nasaexpo.ro/pentru-scoli.

Mai multe detalii despre Space In The City și despre programul pentru școli, teambuilding-uri și alte informații sunt disponibile online, pe www.nasaexpo.ro și pe pagina de Facebook a expoziției.

PROGRAM SPECIAL DE PAȘTE 

30 APRILIE, Vineri 10:00–20:00 
1 MAI, Sâmbătă 10:00–20:00 
2 MAI, Duminică 10:00–20:00 
3 MAI, Luni 10:00–20:00 

PROGRAM NORMAL 

Vineri 10:00–20:00 
Sâmbătă 10:00–20:00 
Duminică 10:00–20:00 

Ultimele Stiri
abonare newsletter