Actualitate

Concertul-test din Barcelona, un adevărat succes! Niciun participant nu s-a infectat cu COVID

Niciun participant din cei 5.000 nu a fost infectat cu COVID-19 în urma concertului-test din Barcelona. Studiul va fi luat în considerare pentru decizia finală, în ceea ce privește concertul-test din Cluj.

 

 


 

Concertul test de la Barcelona cu cei 5.000 de participanți a fost un real succes. Niciun participant nu s-a infectat cu COVID-19, arată conculuziile studiului, la o lună de la eveniment. Aceste concluzii au fost așteptate, având în vedere că Emil Boc a zis că ar dori să organizeze un eveniment de acest gen și în Cluj.


 

Concertul-test din Barcelona, un real succes!

Fiecare participant s-a testa după două săptămâni de la eveniment, iar toate testele au ieșit negative, arată studiul. Experimentul s-a bazat pe gradul de risc de infecatre COVID la un eveniment, specialiștii monitorizând 5.000 de oameni.


Participanții au trebuit să respecte anumite reguli la eveniment: masca a fost obligatorie pe toată durata evenimentului, ia înainte de a intra în incinta evenimentului, toți participanții au fost testați rapid.

Au intrat doar cei care au primit rezultat negativ la testele rapide.


Concertul a fost organizat în luna martie șiu a fost aprobat de Guvernul spaniol pentru a observa dacă există risc de infectare, în cazul în care se respectă toate aceste reguli de protecție.

Concertul-test din Cluj-Napoca, posibil în vară

Concluziile acestui test au fost foarte așteptate, având în vedere că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a propus organizarea unui asemnea eveniment și la Cluj, tocmai pentru a putea reveni puțin la normalitatea de altădată. Emil Boc a spus că dacă vor fi concluzii pozitive, concertul-test de la Cluj s-ar putea organiza în iunie.


„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, proritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să  găsească o soluție unitară. Avem infrastructura - stadion, sală polivalentă - pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc, în luna martie.

Experimentul din Barcelona - concert cu 5.000 de oameni

Aproximativ 5.000 de fani spanioli au participat la un concert, fără să fie respectată distanțarea socială, dar cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Toți participanți au avut parte de teste COVID-19 rapide la intrarea în Palau Sant Jordi Arena din Barcelona.

Concertul organizat în Catalunya a fost aprobat de Guvern ca un test pentru a vedea dacă evenimente similare pot avea loc în următoarea perioadă în Spania.

Din toate persoanele care au participat la eveniment, 8 au fost testate pozitiv înainte de concert. În prețul biletului s-a inclus un test antigen și o mască de protecție.

CITEȘTE ȘI:

Boc vrea la Cluj un concert ca în Barcelona: „Aș face un concert-test, să vedem dacă putem relua festivalurile”

Ultimele Stiri
abonare newsletter