Actualitate

Drumul expres Bistrița - Cluj prinde contur. Cele două județete se asociază pentru realizarea unui proiect extrem de important

Președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud, Alin Tișe și Radu Moldovan, se implică în realizarea Drumului Expres Cluj-Bistrița.

 

 


În acest sens, Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre în vederea încheierii unui acord de asociere cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud pentru susținerea acestei investiții. Proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în cadrul proximei ședințe a deliberativului clujean din data de 22 aprilie 2021.

„E un proiect de o importanță strategică nu doar pentru județele Cluj și Bistrița-Năsăud ci pentru întreaga regiune, la a cărei dezvoltare accelerată va contribui semnificativ. În plus, acest drum expres va constitui o alternativă viabilă și va decongestiona traficul extrem de aglomerat de pe drumul european” consideră președinții Consiliilor Județene Cluj și Bistrița-Năsăud Alin Tișe și Radu Moldovan.


Protocolul prevede oferirea întregului suport necesar Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în vederea organizării și desfășurării procedurii de achiziție publică a serviciilor de elaborare a Studiului de Fezabilitate și, totodată, valorificarea acestei documentații prin depunerea spre finanțare prin Programe Operaționale, Mecanismul de Redresare și Reziliență și/sau alte surse de finanțare.

 Pentru reușita implementării investiției, de o importanță deosebită pentru locuitorii celor două județe, dar și pentru cei aflați în tranzit, cele două consilii județene vor face demersuri pentru intrarea în asociere și a primăriilor Cluj-Napoca și Bistrița.


Drumul Expres Cluj-Bistrița, via Dej, va avea o lungime de aproximativ 90 de km.

Ultimele Stiri
abonare newsletter