Actualitate

Florești și șase comune din Cluj vor primi despăgubiri pentru distrugerile cauzate de fenomenele meteo extreme

Florești și alte șase comune din județul Cluj vor primi despăgubiri pentru reabilitarea mai multor drumuri, șanțuri și podețe avariate de ploi abundente.

 

 


Comunele afectate de ploile abundente din ultima perioadă vor primi despăgubiri pentru a efectua lucrări de reparare la drumurile afectate.

 


Mai multe drumuri și podețe au fost distruse în urma ploilor. Este vorba de comunele Florești, Ciucea, Buza, Borșa, Vultureni, Pănticeu, Căpușu Mare și un drum județean.

Autoritățile publice vor lua măsuri de urgență pentru a remedia problemele create de fenomene meteorologice periculoase precum ploile abundente și scurgerea de versanți, pentru a evita pericolele potențiale pentru locuitori, cum ar fi: izolări de localități, întreruperi de servicii la utilitățile publice sau intervenții ale echipajelor de prim ajutor.


Comunele din Cluj, afectate de ploile abundente

Florești este una dintre comunele cele mai afectate de ploile din ultima vreme. Mai multe drumuri comunale, de exploatație agricolă și stăzi au fost avariate. În urma fenomenelor meteo drumurile s-au degradat și s-au format gropi.

Drumuri comunale, ulițe sătești și podețuri au fost distruse în comunele Ciucea, Vultureni, Pănticeu, Buza, Borșa, Căpușu Mare. Totodată, drumul județean din localitata Corneni a fost avariat de viitură - creșteri debite într-un interval scurt de timp.


Valorile pentru refacerea obiectivelor afectate vor fi transmise de către reprezentanții Primăriei ulterior, iar pentru stabilirea valorii finale de reabilitare a infrastructurii afectate vor fi elaborate studii tehnice/studii de fezabilitate prin grija proprietarului/deținătorului/administratorului.

Sursă foto: Grupul celor care trăiesc în Florești sau Cluj

abonare newsletter