Actualitate

Șapte proiecte, supuse votului în cadrul bugetării participative din Florești. Vezi lista

A început votul în cadrul ediției din 2021 a procesului de bugetare participativă din comuna Florești. Din cele 16 proiecte propuse, șapte au fost aprobate de comisia tehnică și supuse votului floreștenilor.

 

 


Primaul Bogdan Pivariu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că s-a dat startul votării proiectelor din procesul de bugetare participativă, care are loc anul acesta în premieră în comuna învecinată.

 


Votarea proiectelor se va desfăşura ȋn intervalul 16 aprilie – 30 aprilie 202, pe platforma online Bugetare Participativă Floreşti.

„Vă mulţumesc pentru implicare şi felicit pe toţi cetăţenii care au scris proiecte pentru un viitor mai bun al comunei Florești și care s-au implicat activ în acest proces democratic”, a transmis primarul Bogdan Pivariu.


Pe site-ul www.floresti.decid.ro au fost depuse 16 proiecte, care au fost analizate de comisia tehnică, conform HCL nr. 14 din 27.01.2021. Cu ocazia ȋntrunirii comisiei tehnice, a fost ȋntocmit procesul verbal de evaluare a proiectelor depuse pe platformă. Cele șapte proiecte aprobate sunt:

Locuri de joacă pentru câini în comuna Florești;
- Tea Community – un proiect educativ pentru o comunitate sănătoasă;
- Deșeurile ca resursă, efectele unui management eficient!;
- Ludoteca Luna de Sus;
Skate Pool;
- Supraluminare treceri de pietoni nesemaforizate;
- Curățăm, Plantăm, Reutilizăm, Reciclăm!


Detalii despre fiecare proiect în parte puteți găsi aici: https://floresti.decid.ro/proiecte/.

Cum poți vota?

Fiecare persoană ȋnscrisă pe platforma online floresti.decid.ro va avea posibilitatea de a vota un singur proiect. Cei care nu au ȋncă un cont creat, ȋl pot crea accesând următorul link: https://floresti.decid.ro/autentificare/.


Pentru a putea vota, fiecare dintre utilizatori trebuie:
- Să aibă un cont activ pe platforma online floresti.decid.ro;
- Să aibă vârsta de minim 18 ani;
- Să aibă domiciliul ȋn comuna Floreşti.

Bugetare participativă și la Florești, după Cluj-Napoca

După Cluj-Napoca, și comuna Florești introduce procesul de bugetare participativă. Proiectul privind implementarea bugetării participative la Florești a fost adoptat în ședința din ianuarie 2021 de consilierii locali ai comunei. Cele mai votate două proiecte vor avea la dispoziție suma maximă de 500.000 de lei fiecare, bani din bugetul comunei.

Proiectul a fost votat în unanimitate de aleșii locali. Dan Dehenes, consilier local al Alianței USR-Plus a explicat cum consilierii din acest partid și PNL au ajuns la această formă a proiectului.

„Consilierii alianței USR-Plus au depus acest proiect neștiind că era deja unul depus de cei de la PNL. Ulterior ne-am pus la masă și ne-am asumăm proiectul cu toții. Abordarea noastră diferă față de cea finală, pentru că noi am propus un buget de 2 milioane de lei, fără o limită a proiectelor. Ulterior, am agreat cu toții ca bugetul să fie de 1 milion de lei și ca proiectele să fie doar două. Ce nu salutăm noi în această ecuație este ideea celor două proiecte. Dacă se vor depune două proiecte a cărui buget ajunge la 500.000 de lei, nu este clar ce se întâmplă cu restul banilor. Noi nu am fost de acord cu ideea de două proiecte, pentru că pot fi trei proiecte a câte peste 300.000 sau patru proiecte a câte 250.000”, a arătat acesta.

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a explicat că două proiecte în valoare maximă, fiecare de 500.000, pot fi câștigate, iar banii ce ar putea rămâne vor merge în alte zone.

„Dacă există multe proiecte și este o solicitare din partea cetățenilor, ei sunt implicați, votează și își aleg proiectele care vor fi implementate”, a arătat Pivariu.

CITEȘTE ȘI

Locuitorii din Florești cer locuri de joacă pentru câini. Primăria, dispusă să investească 500.000 de lei, dacă propunerea va fi acceptată

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter