Actualitate

Magazinele se vor ÎNCHIDE pentru 15 zile dacă nu respectă măsurile de prevenție. Cum se va aplica măsura

Magazinele și alți operatori economici se vor închide timp de 15 zile și vor primi amendă dacă nu respectă măsurile de prevenție COVID-19.

 

 


Guvernul urmează să adopte, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege care prevede sancţiunea complementară a închiderii magazinelor sau operatorilor economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 


Proiectul de lege, care modifică şi completează Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, prevede că, în cazul repetării la acelaşi sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenţiei, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite.

Totodată, prin proiectul de lege se stabileşte că plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii nu suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare aplicate.


Printr-un alt proiect de hotărâre se are în vedere aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă gratuite unor unităţi sanitare din judeţele Brăila, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Olt şi Suceava în vederea aplicării măsurilor de prevenire şi limitare a transmiterii infecţiilor cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI:


Magazinele și terasele din Cluj-Napoca, deschise după ora 18:00, cu program normal. Restricțiile se relaxează de AZI

 

Măsura închiderii magazinelor la ora 18:00, analizată de experți: „Riscul de infectare cu COVID-19 va fi mai mare”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter