Economie

Închiderea magazinelor la ora 18 va duce la AGLOMERAȚIE. Boc: „Te obligă să schimbi programul de lucru, ca să ajungi mai repede”

Noile restricții ar putea să aibă urmări neplăcute. Închiderea magazinelor la ora 18:00 va duce la aglomerație la cumpărături. Emil Boc spune că oamenii trebuie să își schimbe programul de lucru

 

 


Închiderea magazinelor după ora 18:00 este o restricție ce urmează să fie aplicată la Cluj, care ar putea să aibă consecințe dezastruoase. Această măsură va duce la aglomerația în magazine, în special pentru că majoritatea oamenilor ies de la muncă la orele 16:00 - 17:00.

 


Atunci se vor grăbi să ajungă și la magazin, lucru care îi va aduce pe toți în magazine, în intervalul 16:00-18:00, după ce au ieșit de la muncă.

Emil Boc a declarat la radio că susține răspunsul lui Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență, când a fost întrebat dacă nu va fi aglomerație în magazine. Restricțiile de circulație încep de la ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00.


Primarul spune că aceste restricții te obligă să îți schimbi programul de lucru, poate chiar să treaci la muncă de acasă, pentru a ajunge mai repede de ora 18:00 la magazin.

„Am fost atent la răspunsul lui Raed Arafat la această întrebare și înclin să îi dau dreptate. El a spus așa, această măsură nu trebuie privită doar ca una strict administrativă de oră: 18 versus 20, 16 versus 18 și așa mai departe. Ea trebuie văzută ca o măsură care generează în lanț alte măsuri. Dacă știi că numai până la ora 18:00 poți să îți faci cumpărăturile, și tu cu cel cu care lucrezi, la Primărie, la mediu privat, îți faci programul în așa măsură cu muncă de acasă încât să îți poți permite să ajungi mai repede de ora 18:00 să îți faci aceste cumpărături. Adică va obliga indirect autoritățile publice, mediul privat, să regândească programul de lucru al funcționarilor. Asta e ideea care stă în spatele măsurii respective, pentru că la prima vedere asta pare, ce spuneți dumneavoastră, dar dacă într-adevăr se va determina o regândire a programului de lucru și de utilizare a muncii la distanță în perioada aceasta de o lună și jumătate cât va fi vârful de sarcină, atunci are eficiență această măsură. Acesta este raționamentul din spatele deciziei”, a explicat Emil Boc.


DOCUMENT. Lista tuturor restricțiilor care au fost decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

CITEȘTE ȘI:


Clujul, defavorizat de formula de calcul a incidenței. Emil Boc: „Magazinele se închid la ora 18 și de la ora 20, acasă. E nedrept”

 

Lumea se întreabă de ce nu intră Clujul în carantină. Boc: „Am făcut ce trebuie. Eu nu mă uit în grădina altuia!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter