Actualitate

Maia Morgenstern și fiica sa, amenințate cu MOARTEA. Rector UBB: „Fiica sa e studentă UBB. Suntem extrem de îngrijorați”

Maia Morgenstern și fiica sa, studentă la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au fost amenințate cu moartea. Rectorul universității clujene a transmis un mesaj de îngrijorare din cauza limbajului extremist folosit împotriva actriței și a fiicei sale.

 

 


Actrița Maia Morgenstern și fiica sa, studentă la UBB, au fost amenințate cu moartea sâmbătă seara, 27 martie 2021, printr-un mesaj semnat „din partea partidului AUR”. Mesajul cu amenințări a fost transmis pe adresa de e-mail a instituției Teatrul Evreiesc de Stat din București.

 


Deși mesajul a fost semnat „AUR”, reprezentanții partidului au transmis și ei un mesaj prin care au spus că persoana care a amenințat-o pe Maia Morgenstern nu este membru AUR și că sunt alături de actriță.

Maia Morgenstern a reclamat public faptul că la o întâlnire cu directorii culturali - de teatre și instituții publice de cultură, a primit o replică antisemită. Din acest punct a început povestea.


În urmă cu o săptămână, actriţa Maia Morgenstern reclamase public că la o întâlnire culturală, la care au participat directori de teatre şi de instituţii publice de cultura, i-a fost adresată o replică cu un cuvânt antisemit, însă nimeni dintre cei prezenţi în afară de ea nu s-a deranjat cu privire la folosirea acelui cuvânt.

Vedeți mesajul cu amenințări transmis actriței Maia Morgenstern și fiicei sale, studentă la UBB Cluj-Napoca.


Rectorul UBB, îngrijorat de limbajul extremist

Fiica actriței Maia Morgenstern, Cabiria Morgenstern, este studentă la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca. Comunitatea UBB a transmis un mesaj de îngrijorare privind limbajul extremist adresat actriței și studentei.

„Condamnăm ferm jignirile și amenințările deosebit de grave, violent antisemite, care le-au fost adresate lor și actorilor de la Teatrul Evreiesc în prima zi a Pesach-ului. Profităm de acest nefast prilej pentru a le transmite admirația noastră pentru creativitatea lor specială în arta teatrală, în care Maia Morgenstern s-a afirmat internațional, iar Cabiria Morgenstern dovedește un mare potențial. Ne exprimăm încrederea că vor depăși cât mai repede acest moment care ne întristează pe toți și nu face cinste nimănui”, a transmis comunitatea UBB într-un comunicat.


Daniel David, rectorul UBB, se arată extrem de îngrijorat de manifestările și limbajul folosit împotriva studentei UBB și a mamei sale, faimoasa actriță Maia Morgenstern.

„Suntem extrem de îngrijorați de proliferarea manifestărilor și a limbajului extremist împotriva unui membru al comunității noastre academice, dar și în general, făcând trimitere la o epocă pe care o credeam de mult apusă. Ca rector UBB sunt garantul faptului că universitatea noastră va rămâne un spațiu al libertății, al științei, al frumosului și al binelui, un spațiu al selecției și formării caracterelor și creativității/inteligențelor, pentru binele public și al națiunii și, în general, al cunoașterii umane. O astfel de cultură organizațională nu este doar o pavăză internă împotriva extremismului, ci și o platformă modernă de pe care UBB va fi un actor activ la nivel social împotriva prezenței unor astfel de atitudini extremiste în spațiul public în general”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

CITEȘTE ȘI:

Pandemia de COVID-19, o catastrofă? Rector UBB: „Tinerii probabil cred că lumea e un mic paradis. Alții au prins războaie”

 

Tragedie la o facultate din Cluj-Napoca! Un student a murit înaintea unui examen

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter