Actualitate

Cluj-Napoca, la un pas de RESTRICȚII DURE toată SĂPTĂMÂNA! UPDATE: Rata de infectare - 6.88. Se aplică măsuri noi

UDATE: Cluj-Napoca a ajuns la rata de infectare de 6.88 cazuri la 1.000 de locuitori, aproape de situația în care ar trebui să aplice noile restricții dure pe tot parcursul săptămânii.

UPDATE: Situația la zi: rata de infectare în Cluj-Napoca este de 6,88 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, potrivit datelor transmise de Prefectura Cluj și DSP Cluj azi, la data de 26 martie 2021.

Vezi rata de infectare pentru toate localitățile din Cluj, înregistrate pe 26 martie aici.


 

 


Știre inițială:

Cluj-Napoca a ajuns la rata de infectare de 6.70 cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit datelor raportate pe 25 martie 2021 de DSP Cluj, aproape de situația în care ar trebui să aplice noile restricții dure pe tot parcursul săptămânii.


În situația de față, în Cluj-Napoca se aplică măsurile pentru localitățile cu incidența peste 4 la 1.000 de locuitori. În aceeași situație se află și municipiile Dej și Turda.

 


Dacă rata de infectare cu COVID-19 va ajunge la peste 7,5 în Cluj-Napoca, noile restricții se vor aplica pe tot parcursul săptămânii.

Comitetele pentru situații de urgență se vor aduna pentru stabilirea localităților cărora se vor aplica măsurile pentru incidența peste 4 la mia de locuitori sau peste 7.5 la mia de locuitori.


Dacă măsurile din ordinul de carantinare sunt mai dure decât cele din noua hotărâre, ele rămân așa. În cazul în care măsurile sunt mai puțin dure, atunci se vor aplica cele noi prin hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență.

Restricții dure în Cluj-Napoca

- Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

- Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

- Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Prin „incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date.

Ultimele Stiri
abonare newsletter