Actualitate

Platforma de vaccinare afișează tipul de vaccin pentru fiecare centru din țară începând de azi

Platforma de vaccinare din România afișează de astăzi, 25 martie, tipul de vaccin folosit în fiecare centru.

 

 


Comitetul Național de Coordonare a Activitățil privind Vaccinarea (CNCAV) a anunțat mai repede noua modificare. Românii vor ști astfel ce fel de vaccin este folosit la fiecare centru, numărul de locuri disponibile, dar și numărul celor înscriși pe liste.
 

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe platforma de vaccinare. Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare. Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca” anunţă CNCAV.


Peste 200.000 de doze de vaccin ajung în România

România primește joi și vineri peste 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca și Moderna. Astfel, 48.000 doze de AstraZeneca urmează să ajungă astăzi în București pe cale terestră, iar mâine va fi livrată de compania Moderna o tranșă de 162.000 de doze, anunţă Comitetul naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare anti-COVID.

abonare newsletter