Actualitate

Rata de incidență la Cluj-Napoca este de 6,57 la mie! Boc: „Clujul NU intră în carantină. S-ar putea să apară noi RESTRICȚII”

Primarul Emil Boc a asigurat că municipiul Cluj-Napoca nu va intra în carantină, însă a afirmat că vor fi intensificate controalele și a lansat un apel la cetățeni, pentru respectarea măsurilor.

 

Cluj-Napoca a ajuns miercuri la 6,57 de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Primarul Emil Boc a anunțat că nu va fi instituită carantina la acest moment, dar s-ar putea să apară noi restricții la nivel național.


 

„Creșterea accelerată din ultimele două zile are explicația legată de introducerea datelor restante din situațiile națională. Spitalele sunt aproape de capacitatea maximă, vaccinarea merge bine și sperăm să se intensifice. Clujul nu intră în carantină și elevii merg în continuare la școală. Afirmația pornește de la prezumția că luptăm în continuare împreună pentru a ține situația sub control. Următoarele două luni vor fi decisive. Sunt șanse ca după 1 iunie să depășim vârful acestui val. Fac apel la clujeni să rămână la fel de consecvenți în respectarea măsurilor. Vom intensifica controalele. S-ar putea să apară noi restricții de la nivel național.


Fac apel la instituții să decaleze intervalul de muncă al angajaților și să aplice munca la domiciliu. Fac apel la restaurante să respecte măsurile și să nu avem petreceri sau alte adunări”, a afirmat primarul Emil Boc. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter