Actualitate

FOTO/VIDEO. Un tânăr, prins sub un mal de pământ într-o localitate din Cluj. A fost transportat la spital în stare GRAVĂ

În apropiere de Cluj a fost semnalat un accident, un om prins sub un mal de pământ, care a necesitat intervenția urgentă pompierilor.

 

 


În jurul orei 14:53, ISU Cluj a dat o alertă cu privire la existența unui accident în satul Gligorești, comuna Luna, prin care au informat oamenii că o persoană a fost prinsă sub un mal de pământ.

„Se deplasează acum înspre localitatea Gligorești o autospecială cu modul de descarcerare și un container multirisc, ca urmare a surprinderii unei persoane sub un mal de pământ.” a transmis ISU Cluj.


Noi detalii

Ulterior, IPJ Cluj a revenit cu detalii despre individ și starea acestuia.

„Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Gligorești, comuna Luna, un mal de pământ s-a prăbușit peste o persoană.


La fața locului, s-a stabilit faptul că în timp ce se efectuau lucrări la o rețea de canalizare, un tânăr de 29 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, a fost prins sub un mal de pământ.

Acesta a fost scos de către echipajele de pompieri în stare de inconștiență, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare. După stabilizare, tânărul a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.


În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.” au declarat cei de la IPJ.

Caz similar

În urmă cu doar câteva zile, la intrarea din localitatea Făgetul Ierii, un bărbat a fost surprins sub un mal al unui șanț, ce avea o adâncime de circa  3m. Șanțul facea parte din lucrările la rețeaua de apă potabilă din localitate. După mai bine de două ore, bărbatul a fost scos și i-a fost administrat oxigen, dar acesta nu a supraviețuit.

abonare newsletter