Actualitate

ÎPS Teodosie, avertisment în postul Paștelui: „Cine face asta, degeaba ține post. E mai rău ca beția”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trage un semnal de alarmă cu privire la toți românii care au viciu fumatul.

 

 


Luni, 15 martie, a început Postul Paștelui 2021, iar ÎPS Teodosie trage un semnal de alarmă în această perioadă extrem de importantă pentru creștinii ortodocși.

 


„Luaţi aminte! Unii acoperă nişte păcate care se spune că ar fi relative, că n-ar avea importanţă. Părintele Cleopa foarte frumos observă şi zice că fumatul, deşi nu este mâncare, e mare păcat. Mai mare ca beţia. Pentru că e împotriva firii. Astfel încât, cine fumează, nu ţine nicio zi de post. Să ia aminte cei care acest nărav, să-l lase. Şi nu vă amăgiţi zicând: 'mai rărim'! Dintr-o dată!", a spus  arhiepiscopul Tomisului şi Constanţei în ziua în care a început Postul Paștelui

Postul Paștelui, 40 de zile

Postul Paștelui 2021 este cunoscut și sub denumirea Postul Mare. Această marchează cele 40 de zile în care Isus Hristos a suferit pentru iertarea păcatelor noastre.


În toată această perioadă,  organizarea unor evenimente în Biserică este interzisă. Nunțile sau botezurile sunt suspendate în următoarele 40 de zile. În plus, creștinii sunt îndemnați să nu consume carne, lactate, ouă și pește cu excepția zilelor de 25 martie și 25 aprilie, atunci când este Buna Vestire și Duminica Floriilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter