Actualitate

O clujeancă, medic militar, pleacă în misiune în Afganistan

Cristina Mihuț, sergent major la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, va pleca în misiune în Kabul, Afganistan.

 

 


Clujeanca va acorda asistență medicală într-un spital militar din Kabul, Afganistan.

 


„Sergent major Mihuț Cristina din Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Constantin Papilian Cluj-Napoca va încadra începând cu această lună o funcție de personal medical militar, specialitatea sanitar, în facilitățile medicale ale Resolute Support Mision (RSM) din Teatrul de Operații Afganistan.
Având atestate de competență în TCCC  (Tactical Combat Casualty Care), ACLS (Advanced Cardiac Life Support), subofițerul va acorda asistență medicală în cadrul Spitalului ROLE 2 din Kabul”, a transmis Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale.

Mihuț Cristina, premiată cu „Emblema de Onoare a Armatei Române”

De-a lungul carierei sale, curajoasa clujeancă a fost premiată cu „Emblema de Onoare a Armatei Române” pentru rezultatele deosebite obținute. Ea a mărturisit că experiența profesională din misiune este un lucru care ar trebui trăit „măcar o dată în viață”. Totodată, segentul major a spus că ce se învață acolo o definește și pe cei ca ea îi particularizează în cadrul corpului sanitar din România.


„În acest context în care ne aflăm azi, doresc să transmit un mesaj de încurajare personalului medical din toate unitățile sanitare și să vă asigur de faptul că prin seriozitate, profesionalism și prin respectarea cu strictețe a regulilor impuse de această situație, cu siguranță vom reuși să trecem cu bine peste aceste momente”, a declarat Mihuț Cristina.

738 militari români trimiși în Afganistan

Din punct de vedere al contingentului, România este a cincea națiune NATO care participă la coaliție, cu 738 de militari trimiși în Afganistan.
Înainte de România se situează SUA, Germania, Marea Britanie și Italia. În misiuni periculoase au participat și Forțele pentru Operații Speciale, alături de militari americani.


CITEȘTE ȘI:

Veteran de război, vaccinat la 91 de ani la Cluj. „Am trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave”. FOTO

 


Cel mai vârstnic veteran de război din Mureș a împlinit 101 ani

 

abonare newsletter