monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Veteran de război, vaccinat la 91 de ani la Cluj. „Am trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave”. FOTO

Sabin Husariu, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, este un clujean care a ales să se vaccineze împotriva COVID-19 la Spitalul Militar Cluj-Napoca. Echipa RO Vaccinare l-a numit un „exemplu de moralitate la 91 de ani”.

Sabin Husariu, veteran de război din Cluj

 

 


Sabin Husariu este un reprezentant al Asociației Naționale a Veteranilor de Război la filiala „Avram Iancu” din Cluj. Veteranul s-a vaccinat împotrvia COVID-19 marți, 23 februarie, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilan” Cluj-Napoca.

 


Deși multă lume ar fi uimită de această mișcare, fiindcă încă există dubii în legătură cu vaccinul împotriva COVID-19 în rândul populației, Sabin Husariu s-a prezentat la vaccinare încrezător.

Motivul pentru care a făcut această alegere a fost pentru că a trăit în vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave, dar și pentru că este în fire pozitiv. Întotdeauna încearcă să vadă partea plină a paharului.


Veteranul de război Sabin Husariu a trecut prin multe vaccinuri până în prezent, dar ultimul important a fost în urmă cu 85 de ani. Atunci avea vârsta de doar 6 ani și s-a vaccinat împotriva variolei.

Husariu a fost copil de trupă, chiar de la vârsta de 12 ani, și avea un tată refugiat. A fost născut într-o localitate defavorizată, dar a rămas mereu încrezător.