Actualitate

Atenție, șoferi! Apar schimbări privind parcarea mașinilor de serviciu

Noul regulament privind închirierea locurilor de parcare va fi supus votului consilierilor locali în următoarea ședință.

 

 


Consiliul Local Cluj-Napoca va dezbate și vota noile modificări aduse regulamentului pentru închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine. Ședința Consiliului Local va avea loc luni, 22 februarie.

 


Potrivit regulamentului supus recent consultării publice, clujenii care au loc de parcare pe numele lor dar folosesc mașină de servicu își vor putea prelungi abonamentul de la 1 aprilie 2021 doar dacă în certificatul de înmatriculare a autovehiculului este trecut în calitate de utilizator titularul locului de parcare. Înscrierea trebuie făcută de către angajator la poliție. De asemenea, potrivit noului regulamentul, angajatorul poate elibera o adeverință care să ateste că titularul este utilizatorul permanent al mașinii firmei.

„Prelungirea anuală a abonamentelor se realizează cu respectarea condițiilor inițiale de alocare și cu prezentarea în original a următoarelor documente:


Pentru persoane fizice: cartea de identitate/buletinul de identitate al abonatului din care să rezulte domiciliul sau reședința în apropierea parcajului (imobilele adiacente parcajului) și certificatul de înmatriculare al autoturismului cu inspecția tehnică periodică în valabilitate, din care să rezulte calitatea de proprietar sau utilizator al titularului abonamentului/angajatorului pentru autoturismele de serviciu, respectiv adeverință eliberată de angajator în cazul autoturismelor de serviciu utilizate în mod permanent.

Pentru persoanele juridice: certificatul de înregistrare sau certificatul constatator al abonatului, din care să rezulte că are sediul social sau puctul de lucru în apropierea parcajului (imobilele adiacente parcajului) și certificatul de înmatriculare al autoturismului cu inspecția tehnică periodică în valabilitate, din care să rezulte calitatea de proprietar sau utilizator”, se arată în documentul citat.


Tarcea: „În baza unei adeverinţe, va putea beneficia de un loc de parcare în municipiu”

Aceasta este cea mai importantă modificare prevăzută în noul regulament, explicată și de către viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, în cadrul dezbaterii publice organizată în luna ianuarie 2021.

„Se introduce un nou criteriu pentru atribuirea locurilor de parcare, cel al persoanelor fizice care au domiciliul în apropierea parcajelor sau parcărilor şi care utilizează în mod permanent un loc de parcare în scop de servicu. Practic, în baza unei adeverinţe eliberate de angajator, prin care să ateste că are calitatea de angajat şi are o maşină în folosinţă, va putea să beneficieze de obţinerea unui loc de parcare în municipiu. De asemenea, compania are posibilitatea să mai treacă şi în talonul maşinii, ca şi utilizator, dacă nu doreşte să elibereze adeverinţa. De asemenea, se va corela prevederea şi cu noile criterii de atribuire pentru cei care doresc să îşi prelungească un abonament de parcare, pe care l-au avut în anii precedenţi, cu aceeaşi adeverinţă sau talonul maşinii”, a explicat Dan Tarcea.


CITEȘTE ȘI

Clujenii, nemulțumiți de regulamentul de atribuire a locurilor de parcare. Sistemul „primul venit, primul servit” favorizează proprietarii „vechi”

 

 

abonare newsletter