Actualitate

Teatrul Puck își continuă spectacolele online. Sfârșitul de săptămână îi așteaptă pe micii spectatori cu noi piese de teatru

Teatrul „Puck” din Cluj-Napoca își va continua spectacolele online. Din cauza creșterii numărului cazurilor de infectare în municipiu, sala teatrului nu va fi deschisă spectatorilor, așa cum organizatorii au anunțat inițial.

 

 


Teatrul de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca continuă spectacolele dedicate copiilor, însă doar online, după ce inițial, organizatorii au anunțat că scena teatrului își va primi spectatorii fizic. Piesele de teatru au fost ulterior anulate, după ce în Cluj-Napoca au fost închise din nou restaurantele, dar și teatrele, în urma creșterii ratei de incidență a cazurilor de infectare cu COVID-19 la nivelul municipiului.

 


Astfel, sâmbătă, 20 februarie și duminică, 21 februarie, spectacolele Teatrului „Puck” vor continua să aibă loc, fiind transmise live, online, prima zi a weekend-ului aducând în atenția micilor spectatori spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi"/„Paprikajancsi kalandjai", în regia lui Vadas László. Piesa de teatru va începe la ora 11.00, fiind transmisă pe pagina de Facebook a Teatrului.

„Aventură și umor” pe scena teatrului

„Inspirat din povești tradiționale maghiare, spectacolul a avut premiera în urmă cu trei ani, la aniversarea a 68 de ani de la înființarea Teatrului de Păpuși «Puck». Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz, iar regia de Vadas László.


Este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde”, transmit organizatorii.

Un nou spectacol în această duminică

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, vârsta minimă recomandată fiind de trei ani.


Ultima zi a sfârșitului de săptămână va aduce posibilitatea de a urmări spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită", după Charles Perrault, în scenariul și regia lui Gabriel Apostol, începând cu ora 18.00, pe pagina Teatrului Puck.

„Spectacolul aduce în atenția spectatorilor de toate vârstele o feerie, un basm îndrăgit al literaturii clasice universale, o poveste despre bine și rău, despre destin, prietenie și iubire.


Vârsta minimă recomadată, patru ani

O ursitoare rea, dorind să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea prințesei Aurora, îi ursește ca, în ziua în care va împlini șaisprezece ani, să se înțepe într-un fus și să moară. Blestemul aruncat asupra micuței prințese este îndulcit de o ursitoare bună, care spune că aceasta nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc împreună cu întregul regat. Prințul sortit va dezlega vraja, iar sărutul lui o va trezi la viață pe frumoasa Aurora și pe toți cei din regat”, potrivit celor transmise de Teatrul „Puck”.

Scenografia este semnată de Andra Ștefan, iar ilustrația muzicală de Dan Bălan, vârsta minimă recomandată fiind de patru ani.

CITEȘTE ȘI

Teatrul „Puck” își redeschide porțile în acest weekend. Sunt programate două spectacole

abonare newsletter