Actualitate

SCANDAL la Apele Române Cluj! Un tânăr fotomodel și fosta lui iubită se luptă pentru șefia ABA Someș-Tisa

Un nou scandal a ieșit la suprafață în cadrul instituției Apele Române, filiala Cluj, după ce Valentin Avram a fost pus în funcția de inspector șef ilegal.

 

 


Conducerea Companiei Apele Române a cerut în martie 2020 schimbarea conducerii departamentului de inspectori al Administrației Bazinale Someș-Tisa, de la Cluj. Pentru că șefa de atunci, Florina Rus, a refuzat să-și dea demisia, postul a fost scos la concurs.

Florina Rus, inspector ABA Someș-Tisa: „Toate aceste lucruri s-au întâmplat în plină stare de urgență când scoaterea la concurs a posturilor era blocată. Respectivul a depus o contestație la proba scrisă, cu toate că nu avea calitatea de concurent, deci automat, conform legii, nu putea nici să conteste proba scrisă”, a declarat pentru Digi24.ro


Contestația depusă de Rus a fost acceptată, iar concursul a fost anulat. Florina Rus, care se înscrisese în competiție pentru propriul ei post și a obținut 95 de puncte din 100, nu s-a mai putut prezenta la proba de interviu. În ciuda anulării concursului, decizia de destituire, semnată de șeful interimar care a și depus contestația, a rămas valabilă.

În locul Florinei Rus a rămas șef-interimar fostul ei iubit, Valentin Avram, cel care în trecut a fost fotomodel și era cel mai tânăr angajat din departament.


Valentin Avram nu se califica pentru postul scos la concurs

Valentin Avram susține că a studiat Facultatea de Inginieria Mediului, dar nu asta ar fi marea problemă. Noul șef nu ar fi avut dreptul să obțină postul ca șef plin, deoarece se afla de prea puțin timp în cadrul insitutiției.

Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa: „Eu vin dintr-o familie gospodari de ape, amândoi părinți ai mei sunt pensionari. Sunt angajat în instituție din 2014. Am urmat Facultatea de Ingineria Mediului, masteratul în construcții Hidrotehnice și am urmat și un curs de Specialitate în Managentul Resurselor de Apă, practic am toate studiile pentru a ocupa acest post”, s-a apărat tânărul șef.


Războiul dintre Rus și Avram, decis de instanță

Instanța e așteptată acum să decidă dacă anularea concursului a fost justă. La un eventual viitor concurs, poate candida atât șeful interimar, care ar îndeplini între timp condițiile de vechime, cât și fosta șefă, îndepărtată din funcție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter