Actualitate

Frig de-ngheață apele la Cluj! Rațele fac „slalom” printre bucățile de gheață

Peste Cluj s-a lăsat un frig aspru de câteva zile, care nu va pleca prea curând. Canalul Morii a înghețat!

 

 


S-a lăsat un frig sfâșietor peste Cluj, care a făcut chiar să înghețe apele. În imaginile din articol se vede cum a început să înghețe Canalul Morii.

 


Zona fotografiată se află în apropierea străzii Buftea din cartierul Mărăști. Pe apă, dacă vă uitați atent în fotografii, puteți să observați că încă stau rațele, în ger, pe lângă bucățile de gheață.

Și drumurile au înghețat, lucru care a dus la câteva evenimente nefericite. Mai mulți șoferi au ajuns cu mașina direct în șanț din cauza gheții de pe drumuri. Vezi mai multe detalii aici.


Iar dacă atât de frig este la oraș, unde apele și drumurile îngheață, la munte este un ger de nedescris. Vârful Vlădeasa e ca la Polul Nord, acoperit de „alb” cât vezi cu ochii, potrivit unui angajat de la Stația de Meteorologie Vlădeasa 1800. (foto vârful Vlădeasa acoperit de zăpadă)

Vremea rece rămâne la Cluj

Vremea o să fie în continuare rece. O atenționare meteorologică emisă de Administrația Națională de Meteorologie avertizează că întreaga țară, inclusiv județul Cluj, se va afla sub COD Galben, cel puțin până luni, 15 februarie, la ora 10:00.


„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade”, se arată în avertizare.

Totuși, potrivit AccuWeather, temperaturile cu minus vor rămâne și săptămâna viitoare. Duminică, 14 februarie, minima va fi de -2 și maxima de -7, în timp ce luni, 15 februarie, minima de -3, iar maxima de -10, cu aversă de ninsoare.


Marți, 16 februarie, minima va fi de -3 și maxima de -11, însorit spre parțial noros. Miercuri, 17 februarie, minima va fi de -2 și maxima de -7, cu mult soare. Joi, 18 februarie, minima va fi  - 1, iar minima de -5, vreme cu nori și soare. De vineri, 19 februarie, se încălzește puțin, când minima va fi de 4, iar maxima de -1.

Sâmbăta viitoare, 20 februarie, vremea nu e chiar atât de rece, dar vor fi fulguieli (minimă 3, maximă -3).

Ultimele Stiri
abonare newsletter