Actualitate

Incendiu puternic pe strada Constantin Brâncuși. Un bărbat de 80 de ani a decedat

Un bărbat de 80 de ani a decedat după ce a fost surprins de flăcări într-un imobil de pe strada Constantin Brâncuși.


Trei autospeciale pentru stins incendii, o autoscară și un echipaj SMURD au intervenit în cursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care au cuprins o casă de locuit, situată pe strada Constantin Brâncuși din municipiul Cluj-Napoca.


Alerta a fost dată în jurul orei 1.20, iar pompierii au găsit casa cuprinsă în totalitate de flăcări, respectiv interiorul casei și acoperișul acesteia. De asemenea, în interior a fost găsit corpul unui bărbat, în vârstă de cca 80 de ani, care prezenta traumatisme incompatibile cu viața, fără posibilitatea de a fi aplicate manevrele de resuscitare.



Intervenția pompierilor a fost îngreunată de cantitatea mare de deșeuri care era adunată înăuntrul casei și de faptul că din cauza improvizațiilor electrice nu s-a putut opri de la început alimentarea cu energie electrică.


Operațiunile de stingere și înlăturarea a efectelor negative ale incendiului au durat mai bine de 4 ore, iar ulterior o autospecială a rămas pentru supravegherea zonei, având în vedere că deșeurile angrenate în ardere prezentau riscul de a se reaprinde din cauza focarelor care au ars mocnit.
Casa, cu o suprafață de circa 60mp, a fost distrusă în totalitate, iar intervenția pompierilor a împiedicat extinderea flăcărilor la imobilul alipit de aceasta.


Din primele cercetări se pare că incendiul a pornit de la improvizații ale instalației electrice

abonare newsletter