Actualitate

Internauții vor să bată RELIGIA. Petiție online pentru schimbarea ritualului de botez

Petiție online pentru schimbarea ritualului de botez, scufundarea copiilor în cristenlniță, după ce un bebeluș a murit în timpul botezului.

 

 


După incidentul din Suceava, unde un bebeluș a murit înnecat, un român a pornit petiția „Modificați ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniță!”, postată pe campaniamea.declic.ro.

 


Petiția este adresată Bisericii Ortodoxe Române. Inițiatorul acestea a susținut că ritualul botezului ar trebui să se facă prin „udarea simbolică a capului pruncului cu apă” din cristelniță, și nu cu „smuceli și chiar brutalitate”. Astfel, cel care a publicat petiția consideră că Biserica ar trebui să reglementeze urgent această practică, în urma căruia „au murit prunci”.

„Moartea bebelușilor din cauza Botezului din cristelniță practicat cu brutalitate prin scufundarea totală în apă - este o tragedie fără margini care aduce durere în loc de bucurie... Acest risc trebuie exclus de-acum înainte!”, se arată în petiție.


Până la momentul redactării acestui articol, petiția pentru schimbarea ritualului de botez a adunat 26.138 de semnături, din totalul de 30.000, care este obiectivul acesteia.

Bebelușul din Suceava care a murit la botez

Un bebeluș a murit în dimineața zilei de 31 ianuarie la Suceava, după ce a fost băgat în cristelniță la botez. Bebelușul a fost transportat ieri la Spitalul Județean după ce preotul l-a scos din cristelniță.  Pruncul de doar 6 săptămâni ar fi înghițit prea multă apă și a fost resuscitat de o ambulanță SMURD.


„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică după botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. A ajuns în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, declara duminică seara doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

abonare newsletter