Actualitate

150 de locuri noi în creșele din Cluj-Napoca, în 2020. Două creșe vor fi construite de la zero, în anii următori

150 de locuri noi au fost date în folosință în 2020 în creșele din Cluj-Napoca. Din cauza restricțiilor privind pandemia de COVID19, doar 88 dintre acestea pot fi repartizate copiilor.

 

 


Primăria Cluj-Napoca a anunțat că, în 2020, au fost date în folosinţă 150 noi locuri în creșele din Mănăștur şi Bună Ziua de pe strada Grigore Alexandrescu, respectiv strada Theodor Capidan. Dat fiind însă contextul epidemiologic actual, doar 88 dintre acestea pot fi repartizate copiilor pentru a putea respecta toate regulile de distanțare.

 


Locuri noi în creșe, în 2021. În ce cartiere?

Creșa Cenușăreasa - structura 2, de pe str. Grigore Alexandrescu (Mănăștur) are în total 90 locuri pentru 6 grupe de copii și disponibile în prezent 53 locuri. Creșa are bucătărie proprie, parcare în subterană (12 locuri) și la intrare (4 locuri), cabinet medical, sală de joacă, zid cu 300 plante naturale de la parter până la etajul 1.

Cea de-a doua creșă este Martinel - structura 2 din cartierul Bună Ziua (str. Theodor Capidan) are 60 locuri (3 grupe de copii), din care 35 locuri disponibile în contextul actual.


Creșa de pe Meziad se extinde. Grădinițe modernizate, în 2021

De asemenea, au fost demarate procedurile pentru extinderea creșei de pe strada Meziad numărul 4, cu o capacitate de 90 de locuri. Lucrările urmează să fie finalizate în 2021.

Prin intermediul unor proiecte europene - prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014- 2020 - sunt în curs de modernizare grădiniţele „Căsuța Poveștilor” (str. București nr. 22) şi „Floare de Iris” (str. Războieni nr. 67A). Prin reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea grădiniţelor va creşte numărul de copii beneficiari, proiectul vizând şi creşterea calităţii şi atractivităţii educaţiei preşcolare prin dotarea cu echipamente didactice, echipamente IT, modernizarea utilităţilor şi crearea de facilităţi speciale pentru persoanele cu dizabilităţi.


Două creșe construite de la zero în anii următori

Primarul Emil Boc a anunțat, la începutul acestui an, că primăria intenționează să construiască de la zero două creșe în anii următori. Este vorba de o nouă creșă pe strada Câmpului din cartierul Mănăstur, a cărei construire ar urma să debuteze anul acesta. 

De asemenea, o nouă creșă ar urma să apară pe strada Feroviarilor din cartierul Mănăști. În ceea ce privește acest proiect, documentația pentru licitație ar urma să fie pregătită în 2021.


„2021 va fi anul cartierelor, tot ce ține de modernizare de la școli, creșe, grădinițe, alei, trotuare, parcuri, loc de joacă, puncte gospodărești – toate acestea vor fi modernizate, începând cu Iris și Bulgaria. Acolo am început anul acesta modernizare, acolo veți vedea primele rezultate concrete”, a declarat primarul Emil Boc.

CITEȘTE ȘI

Supraimpozitarea „îi arde la buzunar” pe clujeni. 150 de clădiri din centrul Clujului, refațadizate în 2020

 

abonare newsletter