Actualitate

Tăieri ilegale, gunoaie și case noi în Pădurea Făget. Dohotaru: „Mă revoltă ce se întâmplă! Este clar că iubim diferit pădurile”. FOTO

Oamenii au trecut la pasul următor, de la aruncarea gunoaielor în păduri, la construirea caselor în mijlocul lor. Pădurea Făget este una dintre pădurile care are de suferit când vine vorba de abuzul oamenilor.

 

 


Deputatul independent Adrian Dohotaru a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook cu privire la casele ce se construiesc în Pădurea Făget. De asemenea, el a spus că realizarea centruii va rade zeci de hectare din Făget, iar soluția, care este mult mai costisitoare ar fi realizarea unor tuneluri tip mina care nu vor afecta atât de mult rezervația de stejari.

 


„Mă revoltă ce se întâmplă în Pădurea Făget! Iubesc Făgetul, dar e clar că iubim pădurea în mod diferit din moment ce dăm de atâtea case noi în pădure, de gunoaie, de copaci rași. Unii vor casă în pădure, vedeți copacii care urmează să fie tăiați. Alții și-au făcut casă în pădure, așa că au lansat o nouă modă: „toaletări” de copaci pe motiv că le iau lumina. Pe unde am mers de Sărbători, fostele cărări publice s-au transformat în alei private cu acces interzis.

Din păcate, nu se mai construiește doar la marginea pădurii, ci la sute de metri înăuntrul ei”, a scris Dohotaru pe Facebook.


Soluție: Construirea unor tunele tip mină pentru centură

Deputatul a spus că ne trebuie un pact metropolitan pentru a nu mai construi case în mijlocul pădurii, pentru că dispar zonele de picnic. El spune că soluția perfecta ar fi niște tunele tip mină pentru realizarea centruii, altfel ea nu ar fi sustenabilă.

„Cu venirea centurii, se vor mai rade zeci de hectare din Făget, o zonă apropiată de blocurile Mănășturului, cartier de suta de mii de locuitorii fără spații verzi pe măsură.


Când municipiul nu o dă în bară cu urbanizarea Făgetului, ca în pozele de mai jos, greșesc major celelalte primării din zona metropolitană. Trebuie pact metropolitan să nu mai construim în buza pădurii pentru că ne dispar zonele de promenadă și de picnic. Avem nevoie de alt pact ca să nu mai exploatăm pădurile în zona metropolitană pentru că sunt plămânii noștri verzi.

Un alt consens pe care trebuie să îl stabilim, chiar dacă vor crește substanțial costurile centurii, e de a face tunele tip mină, care rad cât mai puține hectare din Pădurea Făget și nu afectează rezervația de stejari pufoși din Pădurea Hoia. Fără aceste lucruri, centura nu e sustenabilă”, a scris Adrian Dohotaru pe Facebook.


CITEȘTE ȘI:

FOTO. Munți de gunoaie și tăieri ilegale în pădurea Făget. Dohotaru: „Am câteva soluții simple”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter