Actualitate

Licitație relansată pentru lucrări pe patru drumuri județene, după rezilierea contractului cu Kiat

Consiliul Județean anunță relansarea licitației pentru realizarea lucrărilor de modernizare pe patru drumuri județene din Cluj.

 

 


În cadrul ședinței Consiliului Județean Cluj din data de 22 decembrie, forul legislativ a aprobat actualizarea noilor indicatori tehnico-economici ai lucrărilor de modernizare și reabilitare a patru drumuri județene finanțate din fonduri europene, în lungime totală de 164,326 km, respectiv:

 


- DJ 107P Gilău (DN1)-Someșul Rece-Mărișel-DN1R, L=44,260 km
- DJ 107M Luna de Sus-Băișoara-Buru, L=42 km
- DJ 109A Chinteni-Vultureni-Recea-Cristur-Dealu Jurcii, L=38,366 km
- DJ 150 Viișoara-Ceanu Mare-Frata-Mociu, L=39,700 km

Consiliul Județean a reziliat în 2019 contractele cu firma Kiat, pentru ritmul lent de desfășurare a lucrărilor și pregătește acum relansarea licitațiilor. Potrivit CJ Cluj, la momentul rezilierii contractelor, stadiul fizic cumulat al lucrărilor pe aceste drumuri județene era de circa 20%.


„Practic, în urma rezilierii contractelor ca urmare a stagnării lucrărilor, este necesar să relicităm execuția pe aceste drumuri județene extrem de importante în angrenajul rețelei județene. În acest moment pregătim documentațiile aferente celor patru licitații, astfel încât lucrările pe acești 164 km să fie reluate în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În acest context, în urma expertizelor tehnice derulate pe parcursul acestui an, dar și a modificării listelor de cantități necesare continuării lucrărilor, s-a luat decizia actualizării bugetului aferent modernizării, astfel încât viitorii constructori să-și poată îndeplini obligațiile asumate.


Reamintim faptul că, urmare a stopării lucrărilor complexe de modernizare, Consiliului Județean Cluj a derulat o serie de lucrări de întreținere curentă, finalizate inclusiv cu așternerea de covor asfaltic.

CITEȘTE ȘI


Un sector al „drumului durerii”, DJ 107M, va fi reasfaltat

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter