Actualitate

Un sector al „drumului durerii”, DJ 107M, va fi reasfaltat

Sectorul cuprins între Băișoara și Săvădisla al DJ 107M va fi reasfaltat, după ce Consiliul Județean Cluj a reziliat contractul cu firma Kiat.

Un sector al „drumului durerii”, DJ 107M, va fi reasfaltat Un sector al „drumului durerii”, DJ 107M, va fi reasfaltat

Consiliul Județean anunță că pe sectorul Băișoara – Săcel – Liteni – Lita – Săvădisla, situat pe drumul județean DJ 107M, au demarat lucrări de asfaltare pe sectoare, ca parte a lucrărilor de întreținere.

Lucrările de întreținere, în totalitatea lor, vizează un tronson în lungime de 12 kilometri, de la km 11+000 la km 23+000. Pe același drum județean, pe tronsonul Băișoara – Iara – Buru (DN 75) – limită cu județul Alba, în lungime de 17,7 kilometri (de la km 24+300 la km 42+000), au fost deja finalizate lucrările de asfaltare și alte tipuri de lucrări de întreținere, anunță CJ Cluj.


 „În prealabil, au fost executate lucrări constând în frezarea asfaltului în zonele deteriorate, tratarea burdușirilor, eliminarea fundației de piatră spartă necorespunzătoare, refacerea terasamentelor deteriorate și alte lucrări pregătitoare în vederea așternerii covorului asfaltic”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

DJ 107M, cunoscut de șoferi și sub numele de „distrugătorul de mașini”

Drumul județean 107M, Luna de Sus (DN1) - Săvădisla - Băişoara - Buru - limită cu judeţul Alba, care trebuia modernizat încă din 2016 de turcii de la Kiat, a dat, de-a lungul timpului, mari bătăi de cap șoferilor clujeni. În decembrie 2019, la mai puțin de 6 luni de când Consiliul Județean Cluj anunța finalizarea unor lucrări ample de întreținere pe DJ 107M, un cititor Monitorul de Cluj semnala: 


„Sunt Bogdan R., cetățean al municipiului Cluj-Napoca, și doresc să va aduc la cunoștință o situație proastă, legată de drumul Săvădisla – Băișoara. Lumea trebuie să fie informată, iar cei care au cauzat aceste probleme să iasă la iveală. Este o situație revoltătoare! La cum arată drumul, domnul Tișe și echipa lui, fie sunt de o mare incompetență, fie de rea voință, fie de o corupție maximă. Fie toate trei la un loc. Acest lucru nu este posibil. Cine a făcut verificarea? Cine a semnat primirea unei lucrări jalnice care sigur nu a respectat parametrii de calitate? Așa se risipesc banii publici, într-un județ care se vrea a fi mai cu moț. Iar cetățenii sunt cei care au cel mai mult de suferit”, a transmis un cititor.

De asemenea, deputatul PSD de Cluj Horia Nasra a atras în repetate rânduri atenția cu privire la drumul de la intrare în Băișoare până la Iara. DJ 107 M, situat pe ruta Luna de Sus, Săvădisla, Băișoara și Iara.


CITEȘTE ȘI

Asfaltare pe bucățele. Un tronson dintr-un drum județean, finalizat de Consiliul Județean

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter