Actualitate

Emil Boc, noul președinte al Asociației Municipiilor din România

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost ales președinte al Asociației Municipiilor din România.

 

 


În perioada 16-17 decembrie 2020, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), municipiile membre ale AMR alegând noua structură de conducere pentru următorii 4 ani, 2020 – 2024.

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost ales noul Președinte al AMR. Edilul clujean a fost precedat în această funcție de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei.

De asemenea, a fost ales noul Comitet Director al AMR ce reunește primari de municipii, acoperind toate zonele geografice ale României și toate grupurile politice reprezentate în AMR.


AMR solicită partidelor aprobarea Legii bugetului de stat până la sfârșitul anului

În cadrul întrunirii, Comitetul Director AMR a adoptat o rezoluție prin care cere partidelor parlamentare finalizarea de urgență a negocierilor pentru desemnarea viitorului Guvern și adoptatea până la finalul acestui an a Legii bugetului de stat pe anul 2021.

1. Solicităm urgent partidelor parlamentare  să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea Președintelui României posibilitatea desemnării  unui candidat la funcția prim ministru care să obțină votul de încredere din partea Parlamentului pănă la sfârșitul anului 2020 și, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putinta, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.


2. Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creșterii  valorii veniturilor bugetelor locale peste  nivelul anului 2020 .

3. Având în vedere nevoia de a ajunge rapid la  un acord  între autoritățile locale și cele centrale privind următorul buget precum şi nevoia de predictibilitate şi continuitatea în finanțare, în beneficiul comunităților locale, solicităm Guvernului României invitarea  reprezentanților AMR, UNCJR, AOR și ACoR la discuții pe structura bugetului de stat și instituirea unui cadru consultativ, din care să facă parte și experți ai structurilor asociative ale administrației publice locale.


4. În contextul neadoptării legii bugetului de stat pentru anul 2021 în termenul legal, solicitam Guvernului României analizarea oportunității adoptarii unei ordonanțe de urgență  prin care să se scurteze termenele legale prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021”, se arată în rezoluția adoptată de AMR.

CITEȘTE ȘI

Emil Boc, cel mai longeviv dintre edilii marilor orașe. Primarul Clujului „a scăpat" de rivalii tradiționali.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter