Actualitate

Românii care se întorc din Italia nu mai intră în carantină. Italia a fost scoasă de pe lista țărilor din ZONA GALBENĂ

Italia a fost scoasă de pe lista țărilor din zona galbenă, ceea ce înseamnă că oamenii care vin din această țară nu mai trebuie să stea 14 zile în izolare la domiciliu.

 

 


 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi, 17 decembrie, lista țărilor din zona galbenă. Oamenii care vin din țările care prezintă risc epidemiologic ridicat, vor trebui să stea în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.


Italia a fost scoasă de pe această listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, ceea ce înseamnă că românii care se întorc din Italia, nu sunt nevoiți să stea în izolare la domiciliu pentru două săptămâni. Măsura intră în vigoare de vineri, 18 decembrie, începând cu ora 14:00.

Italia a fost scoasă de pe lista țărilor din ZONA GALBENĂ.

Deși Italia a ieșit de pe lista galbenă, au fost incluse alte 8 state „ Conform Hotărârii nr. 60 din 17.12.2020, de pe listă a fost scoasă Italia și au fost introduse următoarele țări: Puerto Rico, Olanda, Cipru, Slovacia, Turcia, Republica Moldova, Letonia și Estonia”, potrivit unui comunicat transmis de CNSU.


Italia a fost țara care de la începutul pandemiei a înregistrat mai multe cazuri față de alte țări din Europa. Până în acest moment, în Italia s-au înregistrat 1.906.377 de cazuri de COVID-19 şi 67.220 de decese.

Până acum, în Italia au fost înregistrate 1.906.377 de cazuri de COVID-19 şi 67.220 de decese. În perioada 2-15 decembrie, 249.675 de oameni s-au infectat cu noul coronavirus, în Italia.


CITEȘTE ȘI:

CARANTINĂ timp de 14 zile pentru românii care se întorc din zona galbenă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter