Actualitate

Școlile din Cluj s-ar putea redeschide după sărbători. Prefect: „Totul depinde de cum evoluează pandemia în perioada Crăciunului”

Scăderea ratei de infectare din Cluj poate duce la ridicarea unor restricții, cum ar fi redeschiderea școlilor, dar acest lucru depinde de cum va evolua situația epidemiologică pe parcursul sărbătorilor.

 

 


Obișnuiți fiind ca de sărbători să petrecem cu multe persoane, anul aceasta trebuie să ne restrângem cercul de prieteni. Autoritățiile au anunțat că vor face controale de Crăciun și Revelion pentru a se asigura că oamenii nu încalcă restricțiile, prin organizarea unor petreceri private.

În spațiul public deja au apărut informații cu privire la organizarea unor petreceri private de Revelion, iar poliția a început să ia legătura cu propietarii cabanelor din Cluj, spune prefectul Mircea Abrudean. Organizarea unor astfel de petreceri poate fi pedepsită cu dosar penal.


„Sfatul meu este în continuare de a nu organiza petreceri. Am transmis acest lucru și la autorități, care vor lua legătura cu toți propietarii de cabane din județ. Sunt deja informații cu privire la niște petreceri organizate de Revelion. Organizatorii își asumă un risc foarte mare din punct de vedere contravențional, amenziile fiind foarte mari atât pentru organizatori, cât și pentru participanți. Este posibil ca acele persoane să se alegă cu un dosar penal, pentru că dacă aceste evenimente vor genera mai mult de un caz pozitiv, vorbim deja de zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, la un radio local.

Școlile s-ar putea redeschide după sărbători

Rata de incidență a scăzut constant în ultimele 2-3 săptămâni la Cluj, ajungând la 5,01 la mia de locuitori. În municipiul Cluj-Napoca, rata de incidență a coborât de la 9 la mie la 5 la mia de locuitori. Comportamentul responsabil, încă de acum, este esențial pentru ridicarea unor restricții, a adăugat prefectul Mircea Abrudean.


 „Sunt previziuni care depind foarte mult de ceea ce se va întâmpla în perioada sărbătorilor, dar și după. Oamenii sunt obișnuiți să iasă mult în această perioadă, mai ales pentru a face cumpărături. În momentul de față nu putem limita accesul în magazine, acest lucru se face de la nivel national. De sărbători trebuie să fim cât se poate de reținuți în ceea ce vom face și să contribuim cu toții la relaxarea restricțiilor de după. Poate vom redeschide școlile și restaurantele, dar asta depinde doar de cum va decurge totul de sărbători”, a spus Mircea Abrudean.

CITEȘTE ȘI:


Vânzătorii de artificii și petarde, obligați să dețină autorizație! Amenzi de 15.000 de lei și ani grei de închisoare pentru încălcarea legii

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter